Gość benuch Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam Mam pewien problem z Primerką P11. Otóż od pewnego czasu zauważyłem że w trakcie przyspeszania moja Primerka zaczyna się dławić,szarpie, dostaje takiej przysłowiowej czkawki, brakuję jej mocy. Sytuacja ma miejsce gdy na obrotościmoerzu jest około 2500tys obrotó. Wygląda to w ten sposób że dodaje gazu, samochód zaczyna sie dławić przestaje przyspieszać, nie ma mocy, pedał w podłoge a Primerka nic tylko szarpie, obroty też nie idą w górę, odpuszczam wtedy gaz czakam chwilkę i powolutku zacząć przyspieszać dodając bardzo wolno gazu. Wydaję mi się że może to być filtr paliwa do wymiany? ale może mieliście do czynienia z takimi objawami i coś podpowiecie co orócz tego. Powiem jeszcze że w czasie równej jazdy około 110 km/h zaczyna czasami sama z siebie szarpać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdallas Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Cześć Wyczyść przepływkę, też to miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benuch Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Cześć Wyczyść przepływkę, też to miałem Dzieki. Napisz gdzie to jest i jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Tysiąc razy było opisywane na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benuch Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Tysiąc razy było opisywane na forum. cyknij jakieś linki. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 cyknij jakieś linki. Dzieki użyj wyszukiwarki w dziale primera tu masz opis jak wyczyścić http://toyota.arbiter.pl/galeria/czyszczenie.przeplywomierza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Masz instalację gazową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benuch Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Wczoraj wyczyściłem przepływomierz. Faktycznie demontarz zajął 15 minut. Przpływomierz brudny strasznie, po wyczyszceniu Primerka jak nowa po względem jazdy. Czyściłem benzyną ekstrakcyjną, kontrolka Check sie nie pali więc wszystko spoko. Dzieki za pomoc. pozdro Masz instalację gazową? Nie nie mam. Tylko benzynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.