świeży Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam Zapiekł mi się zamek od strony pasażera na amen. Od bagażnika to sobie rozebrałem ale stalową blaszkę tak pogiąłem, że musiałem wyrzucić. Dorobiłem aluminiową i trochę dziwnie wygląda. Ale od drzwi pasażera nie chcę takiej maniany robić. Może jst jakiś środek, żeby go nawstrzykiwać w zamek i żeby rozpuścił te tlenki metaliczne wewnątrz zamka? WD40 nie pomaga, rozmrażacze niepomogły. Może ktoś zna jakiś preparat? Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 może ten do czyszczenia gaźników?? rozpuszcza wszelkie syfy przynajmniej w gaźnikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Spróbuj rozebrać tapicerkę od wewnątrz i tam pryśnij wd-40 lub innym preparatem. Może spróbuj ropą i pędzelkiem może coś pomoże ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G.Adam Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 na moje oko szkoda fatygi, ja też próbowałem regenerować te zamki i stwierdziłem że za te cenę się nie kalkuluje. Z resztom sam przekalkuluj http://www.allegro.pl/item979452637_zamek_do_drzwi_i_kluczyk_nissan_primera_91_96.html http://www.allegro.pl/item983828296_nissan_primera_p10_91_96_zamek_wkladka_drzwi_2szt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Kolega mówi raczej o zamkach a nie wkładkach, a koszt ich (używek) jest też dość niski. Co do czyszczenia to tak jak DINO Preparatem do gaźników lub czyszczenia tarcz hamulcowych. Ropą to trzeba by trzymać całą noc i nie wiadomo jakby plastiki zareagowały na nią. Jeśli to natomiast wkładki to trzeba by się zastanowić czy problem nie leży w wytartym kluczu, a płukanie preparatami jeszcze bardziej pogłąbia problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świeży Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 dziękuję za rady. Postaram się kupić ten płyn do gaźników. Chodzi mi raczej o zapieczone wkładki w zamku! Oczywiście jak nie pomoże to allegro i nowe wkłądki kupię. Dzięki jeszcze raz. pozdrawiam Kolega mówi raczej o zamkach a nie wkładkach, a koszt ich (używek) jest też dość niski. Co do czyszczenia to tak jak DINO Preparatem do gaźników lub czyszczenia tarcz hamulcowych. Ropą to trzeba by trzymać całą noc i nie wiadomo jakby plastiki zareagowały na nią. Jeśli to natomiast wkładki to trzeba by się zastanowić czy problem nie leży w wytartym kluczu, a płukanie preparatami jeszcze bardziej pogłąbia problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karmelek Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 żadne zmywacze nie pomogą na korozję. Jak ktoś wcześniej napisał najlepiej trysnąć WD -40. Wbrew obiegowej opinii nie jest to smar a odrdzewiacz (smary wypierają wilgoć a nie mieszają się z wodą jak to robi WD-40 + ma skład typowego odrdzewiacza). Jak syf puści proponuje następnie olej do zamków bębenkowych aby pozbyć się wilgoci i zakonserwować. Z mocniejszych odrdzewiaczy polecam preparaty WURTH ROST OFF PLUS lub CRAFTY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.