Gość shaty Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Szukam krótkiego opisu, jak rozebrać liczniki w WP12, aby wymienić przepaloną żarówkę podświetlającą kontrolkę świateł mijania. Znalazłem na forum, cały opis jak rozebrać środkowy panel. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/50885-p12wp12-podwietlenie-zegarow-i-pulpitu-sterowniczego/ Czy można zdjąć tylko obudowę liczników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bumcyk Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Szukam krótkiego opisu, jak rozebrać liczniki w WP12, aby wymienić przepaloną żarówkę podświetlającą kontrolkę świateł mijania. Znalazłem na forum, cały opis jak rozebrać środkowy panel. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/50885-p12wp12-podwietlenie-zegarow-i-pulpitu-sterowniczego/ Czy można zdjąć tylko obudowę liczników? Witam. Moim zdaniem nie ma kontrolki informującej o zapalonych światłach mijania. Rozbierzesz licznik i nic z tego nie wyjdzie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shaty Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Dzięki za odpowiedź. Miło słyszeć, że nie muszę rozbierać licznika. Na marginesie - jak ktoś ma opis dostania się do podświetlenia licznika, może napisze. Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Jak nie ma jak jest? Przynajmniej w 2005. Musisz ta gorna oslone rekoma wyrwac, powoli bo ona jest na wcisk tylko. Nie potrafie opisac, musisz z wyczuciem. Potem 6 srubek. Licznika nie wypinaj z kabli, tylko obróć i na podłączonym wszystko rób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bumcyk Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Jak nie ma jak jest? Przynajmniej w 2005. Musisz ta gorna oslone rekoma wyrwac, powoli bo ona jest na wcisk tylko. Nie potrafie opisac, musisz z wyczuciem. Potem 6 srubek. Licznika nie wypinaj z kabli, tylko obróć i na podłączonym wszystko rób. W roczniku 2003 nie ma żadnej żaróweczki od świateł mijania. Jak jest w nowszych nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shaty Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Może posiadacz wersji po liftingu, dołączy zdjęcie licznika, pokazując stan faktyczny. u mnie wyglada tak - śwatła pozycyjne z kontrolką, przeciwmgielne również, do mijania - nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki-toy Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 W mojej WP12 z 2002r. nie ma kontrolki świateł mijania, jedynie przeciwmgielne i długie. Po włączeniu świateł mijania załącza się podświetlenie zegarów, a podświetlenie panelu komputera zostaje zmniejszone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janose Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Witam,podepne sie pod temat,mam podobny problem od czasu kiedy nabylem p12 nie mam kontrolki swiatel mijania,przeciw mgielne sa dlugie sa a mijania niema wiec pytam ja nie mam czy ten model nie ma? primera p12 2002 r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rop69 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Już pisałem w innym temacie. W wersji przed liftem - nie zapala się kontrolka świateł mijania, Niebieska od świateł długich ,Zielona od halogenów przednich, Pomarańczowa światło przeciwmgielne tylne, zmienia się kolor na wyświetlaczu.Nic innego od świateł nie powinno się świecić. Po lifcie - postojowe zielona, światła mijania zielona , długie niebieska, halogeny przeciwmgielne pomarańczowa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.