mrowek Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 mam takie pytanie gdzie w silniku 1.8 benzyna jest ulokowany filtr paliwa bylem u mechanika i nie udalo sie go nam zlokalizowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 A w instrukcji użytkownika, w czynnościach eksploatacyjnych tego nie znajdzie? Bo cos mi chodzi po głowie, że tam są obrazki silników QG i Di/Dci, i chyba jest pokazane "gdzie, co". Jeżeli nie masz instrukcji, to jest "do nabycia" w plikach do pobrania ma ją na stronce kolega Rob083, jeśli w instrukcji by nie było, to o ile ktoś Cie tu wcześniej nie poratuje wskazówką, zerknę pod maskę, ale dopiero przed wieczorkiem. Szerokości Pozdrawiam Dopisek z chwili po "oświeceniu ciemnego umysłu" Upssss...... przepraszam, zmyłka chyba mi sie mała przytrafiła, bo coś mnie robaczy umysł zwiódł, i zamiast o filtrze paliwa, to o filtrze oleju myślałem pisząc swego posta, i dziwiąc sie nieco problemom z namierzeniem. Wybaczcie Panowie ułomność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodek05 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 A po co chcialeś wymieniać filterek tak profilaktycznie? Niestety w 1,8QG filtr paliwa jest zintegrowany z pompą w baku i mozliwe że np moja przez to czasami sobie buczy czym mnie stresuje. Tak że jedynie trzeba ściągnąć tylne fotele, dywanik, metalowy dekiel a później ukazuje sie pompa z taką dużą zakrętką Generalnie jak się nastawisz na jej wyjęcie a nie tak jak ja że mnie podkusiło zoboaczyć jaki dostęp to max w 30 min ją masz widoczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.