dubik77 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 (edytowane) Czy wam także nakrętki zabezpieczające ( przynajmniej te nieoryginalne, tzw. kwiatuszki ) naszły rdzą teraz w okresie zimowym? Niezerkałem na wszytskie ale jedna napewno wewnątrz kwiatuszka naszła rdzą. Dodaje fote "rdzawego kwiatuszka" Edytowane 1 Stycznia 2011 przez dubik77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meridion Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Nie miałem i nie mam nakrętek na alusach. W Warszawie chyba minął okres zdejmowania felg-może gdybym nocował samochód na ulicy to tak ale jeśli zostawiamy doraźnie? Obawiam się raczej mocowania z nakrętkami specjalnymi do kół lub zagubieniem klucza-nakładki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan555555 Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Zastanawiam się, czym różnią się nakrętki zabezpieczające sprzedawane u dealera od tych na allegro. Różnica w cenie jest dość znaczna, jak również ceny u poszczególnych dealerów. Dealer 1 - 185 zł Dealer 2 - 216 zł Allegro - 80 zł Jak wy robiliście z zabezpieczeniem kół? Kupowaliście u dealera czy na allegro? Co wogóle sądzicie na ten temat? Chciałbym się podzielić spostrzeżeniami w temacie nakrętek zabezpieczających na koła. Ja zakupiłem takie tańsze, coś ok. 80zł, tzw. motylki i jest jeden aspekt na który chciałbym zwrócić uwagę: otóż mają one dosyć płytki frez i przy odkręcaniu takiej nakrętki przy pomocy typowego klucza do zmiany kół (tzw. fajki) - ze względu na niesymetryczne obciążenie u mnie doszło do zerwania owego frezu i niemal nie dało się takiej nakrętki odkręcić. Zatem może te firmowe nakrętki są mocniejsze i coś takiego nie może się wydarzyć. W moim wypadku zakupiłem składany klucz do zmiany kół - krzyżakowy - i teraz odkręcając jakąkolwiek śrubę obciążenie jest symetryczne i nie ma ryzyka zerwania frezu. Za taki klucz zapłaciłem coś ok. 20zł w markecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Nie miałem i nie mam nakrętek na alusach. W Warszawie chyba minął okres zdejmowania felg-może gdybym nocował samochód na ulicy to tak ale jeśli zostawiamy doraźnie? Obawiam się raczej mocowania z nakrętkami specjalnymi do kół lub zagubieniem klucza-nakładki:) A ja się zastanawiam - widzieliście ostatnio samochód bez kół? Któremu ktoś by ukradł felgi? Ja takie widywałem, ale.. kilka/kilkanaście lat temu. A teraz... cóż - dwa przypadki - ok północy pojawia się koło samochodu 2 ludzi. 5 minut później odjeżdżają. Nagrane na kamerze, ale za daleko by zobaczyć twarze. Nowy golf, 2 miesiące wcześniej wyjechał z salonu, immobilaizer, alarm itepe. I mój: - ok 23 wróciłem do domu. Zamykane osiedle, spokojna dzielnica poznania. Zazwyczaj samochód stał w garażu(odpada motyw że to było przygotowane), ale wyjątkowo tym razem w garażu było drugie autko, a że w domu nocowała teściowa, a ja rano miałem wyjeżdżać - nie zamieniłem samochodów. Rano samochodu nie było. Żadnych śladów zbitych szyb, auto sprowadzone(osobiście) z zachodu, mechanika od pół roku nie widziało (więc nie miał kto podrobić klucza). A - spałem 3 metry od samochodu. przy otwartym oknie Po tych dwóch przypadkach - przestałem się przejmować bezpieczeństwem. Jak komuś autko wpadnie w oko, to autko zginie. A nie ze będzie się bawił w zdejmowanie felg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti5c Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 I to jest cała prawda jedynie co ratuje to AC i śpimy spokojnie bo ubezpieczonych nie kradną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 ...bo ubezpieczonych nie kradną. Możesz to rozwinąć? Jaki jest związek przyczynowo-skutkowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti5c Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Ot po prostu tak jakoś się dzieje że przeważnie złodzieje kradną auta które nie są ubezpieczone na AC, może przypadek, a może nie. Nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 ee.. zarówno mój focus jak i tamten golf były ubezpieczone (na moim to nawet nie straciłem - poza zmarnowanym czasem i fajnym autkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi