Gość janusz-pawlak Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Mam zamontowany ten alarm w serwisie, od nowości. Przeprogramowałem tak, że : - podczas uzbrajania/rozbrajanie cicho sygnalizuje (brzęczy) - automatycznie się uzbraja jeśli tego nie zrobię po skończonej jeżdzie i wyjściu z auta. Wiem, że brzęczenie nie jest zgodne z dyrektywani UE, ale w pełnym świetle/słońcu nie jestem pewien czy sygnalizatory mignęły i czy dioda w aucie miga. Ustawiłem na cicho. Pytanie : Czy ktoś uaktywnił któreś z wielu funkcji i ma jakieś uwagi/doświadczenie ? jp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilkatowice Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Czy jest możliwośc zaprogramowania tak alarmu (cobra) aby po wciśnięciu zamykania auta automatycznie domykały sie niezamknięte szyby?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janusz-pawlak Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Czy jest możliwośc zaprogramowania tak alarmu (cobra) aby po wciśnięciu zamykania auta automatycznie domykały sie niezamknięte szyby?? pozdrawiam Autoalarm Cobra AK 4918 to tylko immobiliser + alarm i nie ma nic wspólnego z blokowaniem zamka drzwi z wyjątkiem tego, że w niektórych rozwiązaniach autoalarm i zamek są sterowane razem tym samym pilotem/kluczykiem. jp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kielce44 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Mam zamontowany ten alarm w serwisie, od nowości. Przeprogramowałem tak, że : - podczas uzbrajania/rozbrajanie cicho sygnalizuje (brzęczy) - automatycznie się uzbraja jeśli tego nie zrobię po skończonej jeżdzie i wyjściu z auta. Wiem, że brzęczenie nie jest zgodne z dyrektywani UE, ale w pełnym świetle/słońcu nie jestem pewien czy sygnalizatory mignęły i czy dioda w aucie miga. Ustawiłem na cicho. Pytanie : Czy ktoś uaktywnił któreś z wielu funkcji i ma jakieś uwagi/doświadczenie ? jp A jak uaktywniłeś te 2 funkcje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) Nie dałem rady ustawić brzęczenia u siebie. Proszę o info. Próbowałem wg tego linku http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=73108&page=2 Edytowane 10 Kwietnia 2010 przez MICEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yukka Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 (edytowane) Dołączam się do prośby, ponieważ zupełnie nie wiem jak się za to zabrać :/ Przy okazji witam Edytowane 10 Kwietnia 2010 przez Yukka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awol Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Opis konfiguracji Cobry 3998 z forum Dacii Link - może działa podobnie, nie sprawdzałem. Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez awol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janusz-pawlak Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 napisałem dla żony prywatną instrukcję programowania. Nie jest dokończona, ale funkcje które opisałem powyżej już są. Prywatną w tym sensie, ze nie biorę odpowiedzialności jak ktoś coś u siebie zepsuje. U mnie wszystko ok, jeżdżę już kilka dni, żona jeszcze nie używała. Widzę już jedną niedogodność : - wyłaczasz silnik - zostajesz w aucie po 4 minutach uaktywnia się alarm, przed wyjście musisz wklepać kod alarmu jeśli nie chcesz aby Ci wyło - jak chcesz jaechać, nie ma problemu jak masz kluczyk inteligentny, przekręcasz stacyjkę ... i w drogę Zainteresowanych kopią zapraszam na priv, alias jan.pawlak@wp.eu jp jp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert_wawa Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 napisałem dla żony prywatną instrukcję programowania. Nie jest dokończona, ale funkcje które opisałem powyżej już są. Prywatną w tym sensie, ze nie biorę odpowiedzialności jak ktoś coś u siebie zepsuje. U mnie wszystko ok, jeżdżę już kilka dni, żona jeszcze nie używała. Widzę już jedną niedogodność : - wyłaczasz silnik - zostajesz w aucie po 4 minutach uaktywnia się alarm, przed wyjście musisz wklepać kod alarmu jeśli nie chcesz aby Ci wyło - jak chcesz jaechać, nie ma problemu jak masz kluczyk inteligentny, przekręcasz stacyjkę ... i w drogę Zainteresowanych kopią zapraszam na priv, alias jan.pawlak@wp.eu jp jp Ja uruchomilem , dziala , mozna wiele poziomow dzwieku brzeczka uruchomic 1. otwierasz maske, prawe drzwi 2. przeresasz kluczyk na on (2 pozycja tuz przed rozrusznikiem) 3. wpisujesz kod pin na guziczku ( 1sza cyfra czekasz az dioda po sekundzie potwierdzi cyfre, nastepna cyfra itd. 4. czekasz 5 sek, i naciskasz guziczek tajemny i slyszysz jak brzeczek podglasnia sie i na koncu znowu cichnie itd) 5. wylaczasz zaplon zamykasz klape i drzwi 6. uzbrajasz alarm, i juz powinno brzeczec u mnie zadzialalo, a funkcje automatycznego uzbrojenia jesli otworzysz i nie wejdziesz do auta, mialem juz uruchomionom przez serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janusz-pawlak Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Ja uruchomilem , dziala , mozna wiele poziomow dzwieku brzeczka uruchomic 1. otwierasz maske, prawe drzwi 2. przeresasz kluczyk na on (2 pozycja tuz przed rozrusznikiem) 3. wpisujesz kod pin na guziczku ( 1sza cyfra czekasz az dioda po sekundzie potwierdzi cyfre, nastepna cyfra itd. 4. czekasz 5 sek, i naciskasz guziczek tajemny i slyszysz jak brzeczek podglasnia sie i na koncu znowu cichnie itd) 5. wylaczasz zaplon zamykasz klape i drzwi 6. uzbrajasz alarm, i juz powinno brzeczec u mnie zadzialalo, a funkcje automatycznego uzbrojenia jesli otworzysz i nie wejdziesz do auta, mialem juz uruchomionom przez serwis. U mnie mowa jest o funkcji : - przyjechałeś - wyszedłeś - nie zamknąłeś drzwi, nie właczyłeś alarmu - ... sam alarm się załącza ! jp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 (edytowane) Niestety, na mojej Cobrze nie mogę/nie potrafię ustawić brzęczenia alarmu... Edit: przyczyną był zaśniedziały czujnik alarmu pod maską. Edytowane 23 Listopada 2010 przez MICEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi