protech Opublikowano 27 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2010 panowie mam to rozebrane, wyjelem biala plytke, ale co tam czyscic i jak? Jet ta zielona plytka i tam dziurki z suwakami, tam napryskac czy jakims pedzelkiem czyscic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) U mnie po przeczyszczeniu działa!! Dziękuję wszystkim. Mam model przed FL. Pozdrawiam Witam, szykując swoją N16 na sprzedaż natknąłem się na problem z przyciskiem od podnoszenia szyb i musiałem zerknąć do manuala. Odpowiadając na pytanie z 2010 roku o funkcje przycisku AUTO, piszę za manual co następuje (wersja przed FL): Sekcja EL-170 AUTO OPERATION NJEL0498S03 The power window AUTO feature enables the driver to open the driver’s window without holding the window switch in the down position. The AUTO feature operates on the driver’s window. A tak nie na temat. Czy są na forum osoby które mają problem z brzydką i wytartą gałką zmiany biegów? Ja ostatnio obszywałem własnoręcznie Łucznikiem Ewa 2014 Made in China. Edytowane 1 Września 2014 przez jasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xnd2013 Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Napiszę krótką i prosta instrukcję co i jak zrobić. 1 W drzwiach pasażera pociągamy w górę listwę obok tej z włącznikiem szyb, wychodzi ona bez problemu, śrubokrętem podważamy teraz listwę z włącznikiem, po wyjęciu odłączamy przewody (są one na zatrzasku) i wyciągamu włącznik z listwy (chyba też są na zatrzasku). 2 Teraz rozkładamy włącznik , śrubokrętem podważamy w aby zaciski pokazane na foto puściły. 3 Rozkałdmy górą część uważając aby nic nie złamać, proponuję rozkładać na biurku aby nie pogubić kulek. 4 Teraz widzimy jak zanieczyszczone są dolne kulki 5 Blaszki wyciągamy i czyścimy , lekko szlifujeny drobnym papierem ściernym (użyłem papierowego pilniczka do paznokci), tak samo z kulkami , dodatkowo możemy przeczyścić alkoholem izopropylowym , bądz spirytusem miejsca gdzie papier ścierny nie dochodzi. 6 Efekt po czyszczeniu. 7 Skłądmy (jak w punktach 3,2,1) , pamiętająć o kulkach i poprawnym ułożeniu blaszek (gdyby kulki były mocno wypalone i blaszka nie styka, moża je podgiąć, ale trzeba uważać bo jeżeli będą ciągle stykały to spalisz silniczek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinndm Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) I ja chce ten przelacznik oczyscic i nie wiem jak rozmontowac plytke od tego białego plastiku. Edytowane 21 Listopada 2017 przez marcinndm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi