Gość groochas Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam Problem objawia sie specyficznym terkotaniem. Na wolnych obrotach auto wydaje dzwiek jak diesel, a jest to 1.6 16v. Po wcisnieciu sprzęgła wszystko wraca do normy. Myslalem ze problem lezy w sprzęgle, zostało wymienione na VALEO i terkocze dalej. Mechanik stwierdził ze skrzynia biegów jest na wykończeniu. Czy jest szansa na regeneracje takiej skrzyni ? Czy w okolicach Krakowa ktos to zrobi ? Moze zalanie skrzyni gęstszym olejem coś pomoże ? Co myślicie o ewentualnym kupnie skrzyni od handlarzy na allegro za ok 500 zł z gwarancją rozruchową ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam Problem objawia sie specyficznym terkotaniem. Na wolnych obrotach auto wydaje dzwiek jak diesel, a jest to 1.6 16v. Po wcisnieciu sprzęgła wszystko wraca do normy. Myslalem ze problem lezy w sprzęgle, zostało wymienione na VALEO i terkocze dalej. Mechanik stwierdził ze skrzynia biegów jest na wykończeniu. Czy jest szansa na regeneracje takiej skrzyni ? Czy w okolicach Krakowa ktos to zrobi ? Moze zalanie skrzyni gęstszym olejem coś pomoże ? Co myślicie o ewentualnym kupnie skrzyni od handlarzy na allegro za ok 500 zł z gwarancją rozruchową ? witaj najpierw spróbuj z olejem najwyżej jak bedziesz pewny, że to nie to to zlejesz go do nowej skrzyni ale chyba lepiej pierw sprawdzić tańszym kosztem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość groochas Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Wiem juz ze to łozyska (znajomy mial identyczny problem) koszt regeneracji z robocizną to ok 600zl. Skoro problem lezy w lozyskach to domyślam sie ze zalanie gęstszym olejem nic nie pomoże. Zna ktos jakiś zakład w okolicy Krakowa gdzie to zrobią ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grammatik_2004 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Kolego po co masz zmieniać łożyska za 600 zeta.Ja rozwaliłem skrzynie w styczniu a posiadam TD i skrzynie kupiłem za 350zł tylko jest trochę wykręcania i mile widziana gimnastyka hehe bo trzeba sie nie zle wyginać jak masz pijecie i jeszcze jedna parę rak do pomocy jak najbardziej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość groochas Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Kiedys mialem dostep do garazu z dobrym wyposazeniem to i silnik w fiescie przelozylem. Teraz niestety nie mam gdzie tego zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Kiedys mialem dostep do garazu z dobrym wyposazeniem to i silnik w fiescie przelozylem. Teraz niestety nie mam gdzie tego zrobic. Trzeba zrobić z dociskiem na skrzyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 ja kupiłem skrzynie od P11 GT za 350 zł do 1.6 powinno byś taniej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 ja bym obstawial lozysko dociskowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 ja bym obstawial lozysko dociskowe. wymieniał sprzęgło ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.