Gość weber29 Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Dębica Presto? Dębicę całkiem odradzał czy to letnie czy zimowe reklamacje, wiem kazdy swoje chwali ,polecał jeszcze OPONY SAVA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 4 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Jeden moj znajomy mocno chwali sobie Semperity - opony klasy średniej z grupy Continental Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Dębicę całkiem odradzał czy to letnie czy zimowe reklamacje, wiem kazdy swoje chwali ,polecał jeszcze OPONY SAVA To dziwne,mam znajomych co jeżdżą na Dębicach i nie zmieniliby na inne,pokupowali całoroczne i sobie w zimę chwalili,być może że po prostu są to subiektywne odczucia tego pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja naprawdę sporo jeździłem na Dębicach i w dalszym ciągu jeżdżę - tyle tylko, że na zimówkach. Moja opinia jest jest taka, że Dębica to przyzwoity produkt. Owszem - w mocnych autach, które jeżdżą z dużymi prędkościami, mogą się nie specjalnie sprawdzać. Ale do Note uważam, że są spoko. Poza tym tak pisał weber - każdy swoje chwali. Ja opinię pozyskiwałem w dużym zakładzie z sieci Premio. Opinia była taka, że z Dębicami generalnie problemu nie ma a Barumy, Savy itp. to takie wynalazki. Oto co, co warsztat to opinia... Mój kolega ma w Renówce założony najnowszy wyrób Dębicy - Presto. Bardzo sobie chwali. Nie były drogie, są w miarę ciche i dobrze wybierają nierówności. Kolega twierdzi, że absolutnie nie są gorsze od Fuld, które miał założone wcześniej. Muszę też przyznać, że dodatkowo fajnie wyglądają. Biorę je poważnie pod uwagę jak będę musiał wymienić fabryczne Bridgestony. Edytowane 5 Maja 2012 przez ranger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 No właśnie ,szukałem cen presto i w necie oscylują w granicch 180-220zeta. Jutro chyba się wybiorę na giełdę ,zobaczę po ile tam gumiarze mają te buciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Daj znać jak to wygląda na giełdzie. To rozsądny i bezpieczny wybór w przystępnej cenie. Patrzyłem z ciekawości na Oponeo. Też mają dobre oceny. Edytowane 5 Maja 2012 przez ranger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Raczej szału z cenami nie ma,tylko jeden miał presto w cenie 175zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Za coś ze średniej półki trzeba dać od 200 PLN w górę. Temat do przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Dzisiaj byłem na giełdzie i nikt nie miał presto ,ale u wszystkich cena była powyżej 180zł... W zamian za Dębicę polecali mi Klebera Dynaxera 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Kolega ma takie w Scenic`u i sobie chwali. Jedyny minus to dość słabe "boki". Jedną rozpruł wystającym rogiem krawężnika. Ale jaka by to nie była opona to myślę, że każda w tym przypadku doznałaby mocnych uszkodzeń. Zasadnicze pytanie brzmi, jaka jest różnica w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Jedyne 10 zł i to max.A zastrzegali że jest to opona o półkę wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Pytanie z czego wynika ta nie wielka różnica w cenie??? Fakt, Dębica to klasa budżetowa, Kleeber to średnia liga - czyli tak jak pisałeś półka wyżej. Może dawna produkcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Ale sprawdzałem opinie tego Klebera i są różne,najczęściej przewija się temat wycia opon. Przy Dębicy tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Ciężko wyczuć. Podejrzewam że w przypadku Kebera jest więcej opinii i wtedy zawsze się ktoś trafi nie zadowolony. Ja chyba spróbowałbym z Dębicami. Rozsądna cena i wbrew pozorom sporo dobrych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 (edytowane) wedle mnie Kleber powinien być oponą lepszą - jest przynajmniej w teorii i półkowej hierarchii, Jedynym modelem tego producenta, z jakim się zetknąłem (kilka lat temu) były zimowe Krisalpy ( 4+) Edytowane 14 Maja 2012 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Tak podpowiada nam logika . Ale praktyka wskazuje czasem inaczej. Z głośnością Kleberów coś jest na rzeczy - co nie oznacza że to zła opona. Ale zastanawia też bardzo dużo dobrych opinii o nowych Dębicach. Dla mnie zastanawiająca się bardzo niewielka różnica w cenie. Na moje oko świadczy to na niekorzyść Kleberów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 mam te Dynaxery... ale nie zauważyłem ich głośniejszej pracy.... może mam za małe doświadczenie w tej kwestii a może mi to wcale nie przeszkadza... a może.... one nie są jakieś głośniejsze? sam nie wiem Ten Kleber to taki porządny średniak - wszędzie bardzo dobry ale chyba nigdzie nie wybitny... co mi w ogóle nie przeszkadza (przecież nie jeżdżę 300 konnym potworem a niewielkim mikrowanem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Decyzja podjęta,Dębica Presto w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 No to jak znam Jacko, rzetelny test Dębicy Presto jeszcze w czerwcu. Czekamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) na temat zachowania Presto na mokrym nic mi nie jest wiadomo. Biorąc jednak pod uwagę zmienność naszych warunków pogodowych w okresie od wiosny do jesieni moim zdaniem warto zainteresować się właśnie oponami deszczowymi.Mogę z całą odpowiedzialnością polecić jeszcze Uniroyale Rainexpert Będą zapewne głośniejsze od produktów typu "Eco" (głębokie kanały odprowadzające wodę)ale kiedy zaskoczy nas w trasie ulewa to dobra inwestycja w bezpieczeństwo własne i pasażerów.Kolejne doskonałe opony to Nokiany H Namówiłem mojego brata na ich zakup do jego Jazza. Po każdym deszczu mnie teraz chwali Edytowane 15 Maja 2012 przez Dar1962 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JackMirror Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 na temat zachowania Presto na mokrym nic mi nie jest wiadomo. Biorąc jednak pod uwagę zmienność naszych warunków pogodowych w okresie od wiosny do jesieni moim zdaniem warto zainteresować się właśnie oponami deszczowymi.Mogę z całą odpowiedzialnością polecić jeszcze Uniroyale Rainexpert Ja własnie wyszedłem z tego samego założenia i do Getza kupiłem Rainexperty. Uważam, że na suchym to prawie wszystkie opony będą zachowywały się poprawnie. Natomiast na mokrym może być już inaczej. Wieksze niebezpieczeństwo albo trudniej opanować auto na deszczu, dlatego priorytetem dla mnie było dobre trzymanie na mokrym. Stąd Rainexpert. Jeżdżę na nich ok 2,5 miesiąca i mam pozytywne wrażanie. Syn też dobrze się o nich wyraża. Są wprawdzie trochę głosniejsze od poprzednich (jakiś koreańskich) ale na pewno bezpieczniejsze. Duzo o nich czytałem na róznych forach i wiekszość dobrze o nich pisała, dlatego też kupiłem. I cena rozsądna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Heh,zabujaliście mną solidnie faktycznie,Rainexperty maja same superlatywy,a cenowo odpowiadaja Kleberom...myślę,myślę,myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 (edytowane) Bier rainexperty - poważnie. Miałem najgorzej prowadzący się wóz na świecie tzn. siene. Tysiąc razy na mokrym wjechałbym komuś w tyłek, dopiero zakup tych opon poprawił sytuację (a było to kilka lat temu, wiec pewnie jakaś inna ich generacja, te będą jeszcze lepsze) Edytowane 16 Maja 2012 przez was79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Nie namawiam np. do Dębicy, ale pamiętajcie, że Uniroyal to firma belgijska. Średni poziom opadów w Belgii jest znacznie większy niż w Polsce. Nie dziwi mnie to wcale, że robia opony "deszczowe". Lata mamy w Polsce raczej suche. Fakt, jesień u nas potrafi być deszczowa, ale bez przesady . Ponad wszelką wątpliwość Rainexperty to bardzo dobre opony. Trzeba jednak zobaczyć za ile można je mieć. Jeżeli różnica w cenie będzie znacząca, temat do przemyślnia czy warto wydać więciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Nie namawiam np. do Dębicy, ale pamiętajcie, że Uniroyal to firma belgijska. Średni poziom opadów w Belgii jest znacznie większy niż w Polsce. Nie dziwi mnie to wcale, że robia opony "deszczowe". Ponad wszelką wątpliwość Rainexperty to bardzo dobre opony. Trzeba jednak zobaczyć za ile można je mieć. Jeżeli różnica w cenie będzie znacząca, temat do przemyślnia czy warto wydać więciej. Wydaje mi się, że do najtańszych nie należą. Mimo obniżek sezonowych obecnie ceny zaczynają się od ok 180 zł za 175/65, do ok. 280 zł za 185/65 i wyżej i to po obniżce. Nawet trafiłem na cenę 400 zł( oczywiście przed upustem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi