Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan - Jaki olej?

Gość rider

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóż mam pytanie czysto techniczne :P niedawno kupiłem nissana 200SX z 1993 roku i zastanawiam się jaki olej byłby najlepszy...koleś, który mi go sprzedał mówił coś o valvoline...jednak chcę zaczerpnąć opinii kogoś, kto sie na tym zna lub jezdzi na tym oleju...Jaki on jest? Czym sie rozni od pozostalych?

Witam. Otóż mam pytanie czysto techniczne :P niedawno kupiłem nissana 200SX z 1993 roku i zastanawiam się jaki olej byłby najlepszy...koleś, który mi go sprzedał mówił coś o valvoline...jednak chcę zaczerpnąć opinii kogoś, kto sie na tym zna lub jezdzi na tym oleju...Jaki on jest? Czym sie rozni od pozostalych?

bardzo ci dobrze doradzał.. forumowicze potwierdzą moje zdanie :)

Ps. Valvoline nie jest rozlewany w naszym pięknym kraju, a resztę sam sobie dopowiedz :)

Czyli Valvoline to dobre rozwiazanie? Hmm a jak to jest z tą dostepnością? Sporo czytałem, że Max Life jest przeznaczony dla starszych silników.

ty nie masz nowego silnika :)(przepraszam)spokojnie na allegro kupisz mi po zmianie z mobila szybciej kontrolka gaśnie silnik cichszy i jakiś żwawszy :) wolę dołożyć kilka groszy i mieć świadomość, że w moim aucie jest olej i to dobry olej

ty nie masz nowego silnika :)(przepraszam)spokojnie na allegro kupisz mi po zmianie z mobila szybciej kontrolka gaśnie silnik cichszy i jakiś żwawszy :) wolę dołożyć kilka groszy i mieć świadomość, że w moim aucie jest olej i to dobry olej

Dzieki bardzo :) troche o nim poczytalem i spotkalem sie z opiniami podobnymi do Twojej. Sam jestem ciekaw efektow bo polecali :) jeszcze raz dzieki

Ja zmieniłem z Castrola EDGE sport 10w60 właśnie na Valvoline vr1 10w60 i jestem BARDZO zadowolony. Nie mam ubytku, który przy Castrolu miał miejsce. Nie prawda, że stary silnik potrzebuje oleju do starych silników. To wszystko zależy od przeszłości silnika czyli jak był traktowany i czy był remontowany.

Ja zmieniłem z Castrola EDGE sport 10w60 właśnie na Valvoline vr1 10w60 i jestem BARDZO zadowolony. Nie mam ubytku, który przy Castrolu miał miejsce. Nie prawda, że stary silnik potrzebuje oleju do starych silników. To wszystko zależy od przeszłości silnika czyli jak był traktowany i czy był remontowany.

Heh, no przeszlosci silnika nie jestem do konca pewien...musialbym sie dopytac a co do Valvoline vr1 10w60 to czuc wyrazna roznice miedzy castrolem? Chodzi mi o to czy sie duzo lepiej sprawdza niz castrol?

• 3 tygodnie później...

Valvoline to dobra marka. Przede wszystkim jednak sprawdź jaki olej jest zalecany przez producenta w instrukcji obsługi. Powinna być tam podana norma oraz gęstość. Generalnie rzadkie oleje full syntetic 5W40 sprawdzają się w niskich temperaturach, gęste, mineralne 15W40 w wysokich temperaturach. Zazwyczaj stosuje się uniwersalne oleje półsyntetyczne 10W40, ponieważ chronią silnik w największym zakresie temperatur. Co do marki, to kiedyś jeździłem na Castrolu a teraz kupuję Canadian Petrol lub Carlube, bo nikt ich nie podrabia a w cenę nie są wliczone duże koszty reklamy, jak w przypadku Mobila czy Castrola. Ważne żeby wymieniać nie później niż po 10 tys. km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...