Gość specu Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam wszystkich mój samochodzik to primerka P11 rok 1996 sedan silnik 2.0 16v po pierwsze to nie wiem jak tam dalej ile koni i jakiś opis mam problem i wine moge zwalić tylko na siebi- kupiłem tą primerkę i juz od kupna było słychać dziwny dźwięk metaliczny w silniku pojechałem do mechanik który powiedział że to pompa wody po wymianie nic się nie zmieniło więc mu podziękowałem pojechałem do kumpla który ściągną paski i dalej ten odgłos był wydaje się że z silnika nie wiem co to może być proszę o pomoc zaczyna być to słychać jak silnik się troche zagrzeje i nie ma różnicy czy jedzie czy stoi. Jak nie dacie rady określić co to jest nagram to jutro i w niedziele wrzuce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) jak nie ma różnicy przy ciepłym i zimnym to może coś się poluźniło i brzęczy a i jeszcze jedno ma klimkę?? jak tak to tam na pompie są takie podkładki co brzęczeć potrafią do czasu załączenia sprzęgła Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez DINO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość specu Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) jak jest ciepły to słychać głosniej jak zimny to prawie wogule klime ma ale słychać niezależnie od sprzęgła Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez specu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 łożysko na skrzyni?? wciśnij sprzęgło i zobacz czy dalej jest tak samo czy coś się zmieniło, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość specu Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 słychac że to jest z silnika gdzieś właśnie blisko z rozrządem to może być to co piszesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 skrzynia jest z drugiej strony jak to brzęczy koło rozrządu to zobacz rolkę napinającą, mi rozrząd strzelił przy około 130kkm a podobno bezobsługowy i niewymienialny. Wiesz jak działa stetoskop lekarski?? weź kij taki od szczotki przyłóż do ucha a drugi koniec do silnika i szukaj gdzie to może być, oczywiście na pracującym silniku będziesz słyszał inny dźwięk i brzęczenie, tak można wyczuć nawet czy wtryski w dieslu dobrze dają także dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość specu Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Ok dzięki jutro sprawdze ale tak czy tak nagram i puszcze na forum Witam ten dźwięk o którym pisałem za pomocą kija od szczotki wydaje mi się że z tego miejsca zaznaczonego na zdjęciu, czy to łańcuch?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 tak tu jest łańcuch, może coś trzeba zobaczyć zdejmij pokrywę i będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość specu Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 sam raczej sie tym nie zajme bo raz ze czas nie pozwala a dwa nie jest ze mnie mechanik, nie orientujesz sie jaki koszt zrobienia tego tam może mnie wynieść?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 co region to inne ceny, łańcuch jest taniutki chyba coś koło 80złociszy (stare dane ale moze aktualne), no i robocizna tam chyba ??? jest napinacz hydrauliczny ?? na ślizgu może to coś nie trzyma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość specu Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 w takim razie musze jechać do specjalisty w przyszłym tygodniu a na tym to mogę jeździć nic sie nie będzie działo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 hmmm ciężkie pytanie ale auta bym nie katował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekol Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 przy tak luznym lanicuchu to troche ryzykowne ja bym proponowal wymienic najpierw napinacz jak dalej bedzie slychac to caly rozrząd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość specu Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 (edytowane) a koszt samego napinacza?? a całego?? czy to chodzi o ten ?? 1: http://www.motoallegro.pl/item990686960_napinacz_lancucha_rozrzadu_nissan_sunny_primera.html czy może o ten?? 2: http://www.motoallegro.pl/item995042542_napinacz_rozrzadu_oem_nissan_primera_sunny_almera.html Edytowane 10 Kwietnia 2010 przez specu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Kolego na produkty firmy IC szkoda pieniędzy , więc żebyś dwa razy nie płacił za robotę rozrządu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekol Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 napewno ten napinacz tylko tak jak kolega nice napisal nie bierz tego z ic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość specu Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 tylko z kąd ta pewność że to ten napinacz rak go zobaczy to będzie wiedział?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danielvlv Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 a jaki masz przebieg, jezdzisz po trasie czy po miescie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość specu Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 175 tys. ale czy to prawdziwy przebieg to nie wiem tyle pokuzuje a moja jazda to po mieście tylko z kąd ta pewność że to ten napinacz jak go zobaczy to będzie wiedział?? Dziś oddany do mechanika czekam na wyrok co to będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi