Gość Maciek1305 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam niedawno kupiłem sobie aline n15 1.4 95r w dosyć opłakanym stanie , tzn cała blacha do roboty lecz silnik i inne podzespoły są w stanie idealnym mogę powiedzieć że już się w niej zakochałem i chce z niej zrobić swoją uliczną wyjątkową ślicznotkę bo w mieście oczywiście same Hondy Civic . Jest to zamulona niemiecka wersja 75 koni poczytałem już trochę na temat odmulenia jej , zamówiłem już kolektor dolotowy 73C i teraz mam pytanie gdzie mogę kupić wałki od GA16DE , czy da się do niej kupić jakieś inne sportowe zawieszenie poza MTS technik (jakoś ta firma nie budzi mojego zaufania ) czy może jest jakiś inny patent na obniżenie i utwardzenie zawieszenia , czy zderzaki od gti i lampy po lifcie będą pasować i ostatnie czy aby zamienić z tyłu bębny na tarcze to wystarczy zmienić całą tylną belkę z jakiegoś używanego ga16de z tarczami i zaciskami czy może jest jakiś łatwiejszy sposób ??? Poza tym ostatnio mój kolega specjalista stwierdził że moja Alina ma gaźnik a nie wtrysk ????? Czy to możliwe wszystko pod maską wygląda tak jak na tym zdjęciu z tego co wiem nie było almery 1.4 z gaźnikiem a na mechanice wcale się nie znam i wszystko za mnie robi mechanik a głupio mi do niego jechać i się pytać to gaźnik czy wtrysk . Więc proszę bardzo o pomoc . Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha jr Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Poza tym ostatnio mój kolega specjalista stwierdził że moja Alina ma gaźnik a nie wtrysk ????? Zmień specjalistę Lampy bez problemu pasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek1305 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zmień specjalistę Lampy bez problemu pasują. Czyli rozumiem że mam pełen wtrysk . co mnie bardzo cieszy To był taki specjalista od spraw nadzwyczajnych znający się na wszystkim czyli na niczym . A odpowie mi ktoś na resztę pytań??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Redas Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 TAK GOLEGO MASZ wielopunktowy wtrysk paliwa 16v jest z niemiec ma 75 km po zmianie kolektora bedzie miala 87 km jeszcze jedno wywal ERG czyli powtore spalanie czyli takom cienkom rurke co wychodzi z prawej strony od kolektora zaslepisz 2-dwoma 2groszami i bedzie lepiej silniczek chodzi pisali o tym jako tuning za 2grosze ...powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek197612 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 to jest angol? zbiorniczek od plynu chamulcowego powinien byc po prawej stronie tak samo silniczek wycieraczek po lewej no i wycieraczki nie ta strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek1305 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 to jest angol? zbiorniczek od plynu chamulcowego powinien byc po prawej stronie tak samo silniczek wycieraczek po lewej no i wycieraczki nie ta strona To jest zdjęcie z netu wzięte takie poglądowe panowie powiedzcie mi czy zawieszenie od gti będzie mi pasować ponieważ nie znalazłem żadnego sportowego zawiasu do 1.4 i nie wiem co założyć żeby było twardo i nisko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ATARI Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zaczniemy od początku. Masz silnik 1,4 75KM o wielopunktowym wtrysku paliwa czyli 4 zawory na cylinder w skrócie 16v. Jeżeli chodzi o lekką "glebę" to była wersja almery o symbolu SR o utwardzonym i obniżonym zawieszeniu z której będzie pasowało wszystko do twojego auta, tarcze wraz z belką tylną przypuszczam że też. Zderzaki nakładki itp do N15 oraz GTI pasują do wszystkich modeli jedyny mankament to to że niektóre zderzaki są niższe i mogą zablokować "ucho" do holowania lub mieć nieco inaczej nacięte miejsce na to ustrojstwo co nie stanowi większego problemu według mnie. Proponuje też zmienić cały wydech co doda choć trochę wigoru twojej ali no i bardziej rasowe brzmienie Zerknij na te forum a znajdziesz odpowiedź na większość nurtujących Cię pytań - http://www.nissan-almera.pl pozdrawiam i życzę sukcesów w modernizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.