B99 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 witam. ostatnio stałem się szczesliwym posiadaczem nissana, niestety podczas zimy zaliczyłem bokiem zaspe. od tego momentu przy jezdzie po prostej sciąga auto lekko na prawo. Byłem na rolkach i wymieniłem simerbloki, wyważyłem koła, sprawdziłem zbieznosc, zamieniłem koła osiami i nic nie przyniosło efektu. Czy moze ktoś z was moze mi pomóc bede wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 A ESP ten samochód ma ?????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franco Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Też mam taki problem; ściąga w prawo i to nawet dość mocno ( kombi p11 2000D po lifcie bez ESP ale z ABS ). Na przeglądzie nic nie znaleźli, ale przyznaję, że geometrii nie robiłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarycezary Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Też tak miałem, zimą podczas hamowania ściągało w prawo, podczas ruszania na sniegu przód uciekał na prawo a na prostej drodze, na trasie trzeba było ciagnąć kierownice w lewo. Robiłem przeglądy, zbieżność - wszystko ok. Teraz po zmianie kół na letnie, samochód jedzie idealnie prosto. Nadmienie że opony zimowe mam jeszcze w dobrym stanie i nie są w żaden sposób zdarte, co mogło by powodować ściąganie samochodu. Gumiarze sugerowali że mogą być uszkodzone druty w oponie od dziur w jezdni. Mimo dobrego jeszcze bieżnika na oponach zimowych, czeka mnie zakup nowych opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jACA1 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 zamień przednie koła z tylnymi:) ..... może felga gdzieś nieznacznie dostała co w wulkanizacji nie wyszło.(koleś tak miał i pomogło) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.