Niedzial_ Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Witam, mam taki problem kupiłem sobie P11 99r. i problem jest taki że samochód praktycznie nie przyśpiesza (co jest dla mnie dużym zdziwieniem bo wcześniej miałem P10 SR20Di i chodziła dużo lepiej - przyśpieszała od samego dołu), a P11 przyśpiesza tylko w górnym zakresie obrotów, dodam że wymieniłem świece i przewody, sprawdziłem jak wygląda aparat, ale brak jakichkolwiek zmian w przyśpieszaniu auta> Mam jeszcze pomysł z wymianą kolektora z starej P10 (ale trzeba będzie przedłużać sondę i nie wiem czy zda to egzamin) bo w P11 kolektor wydechowy to porażka. Kolejny problem to że na silniku mam tylko SR20 i nic więcej, może ktoś ma jakieś pomysły co jej dolega, czy ten typ tak ma (bo niestety jestem niezadowolony, że sprzedałem P10 i będę zmuszony sprzedać P11) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danielvlv Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 sprawdz mu elastycznosc od 60 do 100 km/h na 4 biegu, u mnie wychodz ok 10 -11 sekund i tak podaja dane fabryczne. moze to tylko subiektywne odczucie zwiazene z wyzszym komfortem w p11. mam ten sam silnik i wszyscy chwala ze niesamowicie elastyczny od dolu, a od 4 tys dostaje jakby drugiego kopa zachowujac sie podobnie jak vtec, odchodzi jak rakieta. wymien filtr paliwa i powietrza, przemyj przeplywomierz, wymien olej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 sr20de elastyczny z dołu ? No nie żartuj. Zalet ten motor ma coniemiara i lubię go bardzo, ale akurat jego charakterystyka w niskim zakresie obrotów zostawia wiele do życzenia. Jest wiele dwulitrowych silników benzynowych które do 4000 obr/min przebiegiem i wartością momentu obrotowego znacznie go przewyższają. Wiele przykładowych wykresów z hamowni masz tu http://chojnacki.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4&Itemid=5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.