Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K12] 1.5 DCI - świece

tom11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Micra żonki (K12 1.5 CI) zaczęła coś gorzej zapalać. Po podłączeniu do komputera wyszło: świece !

Jakie świece są dobre i jakie polecacie ?

ps. Przebieg 106 000km i chyba nie były jeszcze wymieniane.

pzd

Gość tomkoziolek

Ja do almery 1.5dci załozyłem NGK ale miałem 2 padniete i zmieniłem wszystkie 4 zeby 2 razy nie jezdzić na to samo

Polecam BERU , sam mam takie , chyba takie oryginalnie są wsadzane.

Polecam BERU , sam mam takie , chyba takie oryginalnie są wsadzane.

Dzięki za podpowiedzi,

Zakupiłem dzisiaj BERU ale mam pewne wątpliwości: są dwa rodzaje BERU GN018 i GN855 jedne kosztują 70PLN (GN018) a drugie 30PLN (GN855). Sprzedawca przekonywał mnie że to jest to samo i można stosować zamiennie i kupiłem GN855 a teraz siedze i sie zastanawiam czy na pewno dobre kupiłem ...

Czy wie ktoś coś więcej na temat świeć BERU ?

poszukałem na stronie www.beru.com i znalazłem róznice:

- długość: jedne 92 (GN855) drugie 89 (GN018) ale to nie istotne bo "fitting depth" jest ta sama 25

- napięcie: jedne 12 V(GN855) , drugie 11 V (GN018)

- natęzenie: jedne 16A (GN855), drugie 5 A (GN018), to chyba najistotniejsza różnica ....

Czy nateżenie prądu w tym wypadku dyskalifikuje GN855 ?

Gość tomkoziolek

Dzięki za podpowiedzi,

Zakupiłem dzisiaj BERU ale mam pewne wątpliwości: są dwa rodzaje BERU GN018 i GN855 jedne kosztują 70PLN (GN018) a drugie 30PLN (GN855). Sprzedawca przekonywał mnie że to jest to samo i można stosować zamiennie i kupiłem GN855 a teraz siedze i sie zastanawiam czy na pewno dobre kupiłem ...

Czy wie ktoś coś więcej na temat świeć BERU ?

poszukałem na stronie www.beru.com i znalazłem róznice:

- długość: jedne 92 (GN855) drugie 89 (GN018) ale to nie istotne bo "fitting depth" jest ta sama 25

- napięcie: jedne 12 V(GN855) , drugie 11 V (GN018)

- natęzenie: jedne 16A (GN855), drugie 5 A (GN018), to chyba najistotniejsza różnica ....

Czy nateżenie prądu w tym wypadku dyskalifikuje GN855 ?

Z tego co sobie przypominam ja kupowałem do swojej GN018 i chyba tak zalecał producent. Z tego co wyczytałeś wynika to że świece GN018 potrzebują mniejszego prądu. Wydaje mi się że GN885 stosowane są do silników 1,9

beru.doc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...