Gość pogkomp Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 mam takie pytanko ponieważ problem jest u mnie z przepływomierzem prawdopodobnie i lambda trup a montować będę blos, czy może nie będzie miało to wpływu na pracę silnika i na blosie będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 mam takie pytanko ponieważ problem jest u mnie z przepływomierzem prawdopodobnie i lambda trup a montować będę blos, czy może nie będzie miało to wpływu na pracę silnika i na blosie będzie ok? Elektronika nie ma zadnego wpływu na pracę silnika na Blosie - mozesz nawet powyjmowac bezpieczniki od ECU a i tak odpali i bedzie chodzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Elektronika nie ma zadnego wpływu na pracę silnika na Blosie - mozesz nawet powyjmowac bezpieczniki od ECU a i tak odpali i bedzie chodzic. to żeś troszkę przesadził ecu rządzi zapłonem chociaż by sterowaniem +12 V co zasila czujnik poł wału ...przepływkę i cewkę i d*pa ... sonda nie ma żadnego wpływu bo czy działa czy nie to i tak ECU nie ma jak regulować składu mieszanki co do przepływki to już może być gorzej .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pogkomp Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 no właśnie stąd też moja prośba żeby się wypowiedziała osoba która ma pojęcie o tym czy przepływka koniecznie musi być igła czy wystarczy ze w miare benzyna się wkręca a co do tych napięć na przepływomierzu to ktoś pomoże ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 napisałem Ci w innym wątku a może przeczyścić wystarczy .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hiszpan 207 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 na blosie nie powinno być problemu bo komputer w żaden sposób nie będzie sterować dawką gazu, blos robi to sam, mechanicznie, ale skutecznie. regulacja mechaniczna bez żadnej elektroniki. Skoro bez elektroniki to wydaje się że wskazania przepływomierza są zbędne (przepływomierz może być popsuty) do prawidłowej pracy na lpg. oczywiście silnik odpala się z benzyny i na niej rozgrzewa więc na ten pierwszy kilometr jazdy jakoś musi funkcjonować na PB. Tak więc jeżeli wogóle nie chce działać na benzynie to i tak by trzeba usunąć te usterke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.