Gość microteck Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam! A więc z racji tej że jestem szczęśliwym posiadaczem Primery (2.0 Diesel), no i właśnie chciałbym założyć do niej turbinę. Orientuje się może ktoś jakie są tego koszty? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 P11 ma już turbinę może modele ci się porąbały albo chcesz wrzucić coolera a nie turbo. Koszt coolera to około 1000 zeta a link do tematu znajdziesz w FAQ dla cd20t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość microteck Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 P11 ma już turbinę może modele ci się porąbały albo chcesz wrzucić coolera a nie turbo. Koszt coolera to około 1000 zeta a link do tematu znajdziesz w FAQ dla cd20t Właśnie nie ma turbiny, zwykły Diesel.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 No to handlarze ci ją wyjęli i odstawili rzeżbę albo nie wiesz czym jeżdzisz P11 wygląda inaczej niż P 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Pewnie kolega ma p10 i nawet o tym nie wie A jeśli tak to samo dołożenie turbo nie da dokładnie żadnego wzrostu mocy, żeby go uzyskać trzeba by jeszcze poważnie pomajstrować w układzie wtryskowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longer 81 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 No dokładnie ! u mnie pod blokiem stoi moja ślicznotka P11 2.0td i jest na pewno z turbo,a bez turbo takiej wersji jeszcze nie widziałem - może kolega wsadzi tu fotkę swojej primerki i problemik z głowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 a może silnik 2.0TD zrobił kaput i wsadzili zwykłego 2.0D do sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość microteck Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 kurcze pomyliłem się... Mam P10,.. także przepraszam za kłopot, zapomniałem że p10 są do 1996r a z tego roku właśnie jest moja. Tak dla sprostowania mam Primere P10 1996r. 2.0 Diesel, i chciał bym założyć do niej turbinę, mam mechanika co to zrobi lecz nie mam pojęcia ile kosztuje Turbina i czy w ogóle warto ją zakładać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 kuzyn robi 3 raz uszczelkę pod głowicą ... tak że wiesz lepiej nie ruszać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Tak dla sprostowania mam Primere P10 1996r. 2.0 Diesel, i chciał bym założyć do niej turbinę, mam mechanika co to zrobi lecz nie mam pojęcia ile kosztuje Turbina i czy w ogóle warto ją zakładać ? Ale czy kolega rozumie że samo założenie turbo do tego silnika nie będzie miało żadnego wpływu na jego moc ??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 za duże koszta i rzeźba do przyrostu (o ile będzie) mocy To nie tylko sama turbina do zakupu ale i kupę innych pierdół takich jak miska olejowa z dwoma króćcami przewody i osprzęt do turbawki. Ciesz się tym co masz. Bolidu nie zrobisz z CD20 a za to spalanie tego silnika jest takie jak powinno być dla diesla. Dbaj o stałą temperaturę głowicy a długo ci on posłuży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Założenie turbiny do tego silnika to jest śmierć na niego. Diesel musi mieć turbinę bardzo dopasowaną czyli jak kupisz na allegro turbiną z chin i ją zamontujesz to gwarantuje ci że przysporzy ci kłopotu. Co innego jest silnikami benzynowymi ale to jest inna bajka. Po za tym jeździ się teraz bardzo wolno po Polsce ze względu na fotoradary Założenie turbiny do tego silnika to jest śmierć na niego. Diesel musi mieć turbinę bardzo dopasowaną czyli jak kupisz na allegro turbiną z chin i ją zamontujesz to gwarantuje ci że przysporzy ci kłopotu. Co innego jest silnikami benzynowymi ale to jest inna bajka. Po za tym jeździ się teraz bardzo wolno po Polsce ze względu na fotoradary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Po za tym jeździ się teraz bardzo wolno po Polsce ze względu na fotoradary e no nie przesadzaj CB robi dobrą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) e no nie przesadzaj CB robi dobrą robotę Jak ma się takich dobrych kolegów na CB jak DINO no to można jeździć Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez michaell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość microteck Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Kolego "and_pec" cieszę się tym co mam, dzięki wszystkim za wypowiedzi. Temat założyłem dlatego że kilku znajomych co niby się "znają" właśnie mi powiedzieli o tej turbinie. Także pozostane przy tym co mam, nie będę eksperymentował z silnikiem. Wrzucę może nie długo jakieś zdjęcia. Jeszcze raz dzięki Wszystkim za odpowiedzi. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi