Gość piotrsobon Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam Serdecznie! Mam uszkodzony ABS, chciałbym wyłączyć kontrolkę świecącą na pomarańczowo denerwującą mnie szczególnie w nocy. Nie potrzebuje ABS-u a kontrolka bardzo mnie denerwuje. Nie wiem czy samo wyjęcie bezpiecznika pomoże. Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 możesz wyjąć żarówkę i będzie OK tak robi większość handlarzy przy sprzedaży auta jak coś jest nie tak:devil: może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowak1 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam Serdecznie! Mam uszkodzony ABS, chciałbym wyłączyć kontrolkę świecącą na pomarańczowo denerwującą mnie szczególnie w nocy. Nie potrzebuje ABS-u a kontrolka bardzo mnie denerwuje. Nie wiem czy samo wyjęcie bezpiecznika pomoże. Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi! Pozdrawiam! Jeździłem troche z wyjętym bezpiecznikiem - odłącza to ABS, ale niestety kontrolka się cały czas pali. Więc pozostaje Ci wyjęcie żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrsobon Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 No i tak zrobię jak radzicie. Dziękuję Panowie za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 możesz jeszce łatwiej bez konieczności rozbierania, czas 15 sek. potrzeba materiały: nożyczki i taśma izotacyjna (kolor dowolny w zależności od wystroju wnętrza ) wycinamy kwadracik kółeczko lub jakiś inny kształt, w zależności od pomysłu i upodobań i naklejamy na zegary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowak1 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam Serdecznie! Mam uszkodzony ABS, chciałbym wyłączyć kontrolkę świecącą na pomarańczowo denerwującą mnie szczególnie w nocy. Nie potrzebuje ABS-u a kontrolka bardzo mnie denerwuje. Nie wiem czy samo wyjęcie bezpiecznika pomoże. Z góry dziękuję za konkretne odpowiedzi! Pozdrawiam! A tak przy okazji: nie lepiej go naprawić? czy nie chcesz inwestować nie mając pewności że pomoże - bo tak najczęściej z ABSem jest że wyglada na walnięty czujnik, ktoś wydaje 350 na nowy, a potem znowu ta samo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Moim zdaniem ABS w Primerze (przynajmniej w P10), to porażka. Lepiej hamuje bez niego. U mnie niedziałający ABS tej zimy parę razy uratował mnie przed stłuczką. A świecąca kontrolka faktycznie wnerwia. Najlepiej rozebrać licznik i wyjąć żarówkę. Sorki za lekki OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekol Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Ja tam wyjąłem żarówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrsobon Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Wyjąłem żarówkę i po problemie ABS-u nigdy nie będę u siebie naprawiał, bo nie lubię jeździć z takim systemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 to znaczy z jakim?? że można kierować autem podczas hamowania?? bo niestety ABS nie skraca drogi hamowania jak niektórzy myślą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi