manix Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Przypadkowo odkryłem rozwiązanie problemu, który mieli niektórzy koledzy z z radiem,które po włączeniu ryczało mimo że zostawili je ściszone przy wyłączaniu.Otóż gdy słuchamy cd i zostawimy przy wyłączeniu auta głośność np.na 15 to mimo że później włączymy radio i ustawimy je na 10 i tak po ponownym uruchomieniu samochodu radio włączy się z siłą 15.chyba że przełączymy na cd i tam ściszymy.Ot i cała tajemnica jak to ktoś na forum nazwał "samozgłaśniającego się radia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester15.30 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Przypadkowo odkryłem rozwiązanie problemu, który mieli niektórzy koledzy z z radiem,które po włączeniu ryczało mimo że zostawili je ściszone przy wyłączaniu.Otóż gdy słuchamy cd i zostawimy przy wyłączeniu auta głośność np.na 15 to mimo że później włączymy radio i ustawimy je na 10 i tak po ponownym uruchomieniu samochodu radio włączy się z siłą 15.chyba że przełączymy na cd i tam ściszymy.Ot i cała tajemnica jak to ktoś na forum nazwał "samozgłaśniającego się radia" Poziom głośności podczas włączania radia i chyba przełączania między poszczególnymi źródłami dźwięku ustawia się w parametrze ON - np. 15 Gdy ustawi się się na OFF to podczas następnego włączenia radio będzie będzie grało z takim poziomem głośności jak było ostatnio. Jest jeszcze coś takiego jak wyciszenie dźwięku względem swoich upodobań w trakcie odbierania telefonu ( w niektórych radio odtwarzaczach ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciacho Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 U mnie podgłaśnia tylko w chwili kiedy jest ciszej niż "5" przy wyłączaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester15.30 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Poziom głośności podczas włączania radia i chyba przełączania między poszczególnymi źródłami dźwięku ustawia się w parametrze ON - np. 15 Gdy ustawi się się na OFF to podczas następnego włączenia radio będzie będzie grało z takim poziomem głośności jak było ostatnio. Jest jeszcze coś takiego jak wyciszenie dźwięku względem swoich upodobań w trakcie odbierania telefonu ( w niektórych radio odtwarzaczach ). Sprostowanie: u mnie instrukcji jest napisane jeżeli paramtr np. ON - 15 został ustawiony, a radio zostało wyłączone gdy było głośniej to przy następnym włączeniu będzie grało z siłą 15. Gdy się wyłączy poniżej 15 to przy ponownym włączeniu wróci do tej samej wartości. W każdym radiu może być trochę inne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.