Gość kazek Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 i niewiem jak się dobrać do niej by naprawić a przede wwszystki nie wiem jak się sciąga boczek, czy może ktoś już sie zabierał do tego kiedyś :?: nie chcę czego połamać czy majstrowaniu :wink: ps napęd szyb mam na korbki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Dwie śruby na dole, dwie z prawej strony (patrząc na boczek przy otwartych drzwiach) i dwie po lewej. Jedna śruba w tym zagłębieniu do zamykania drzwi (rączka). Plastik przy klamce trzeba lekko ogiąć i zejdzie (nie jest przykręcany). Korbka ma zabezpieczenie które trzeba wyciągnąć. Najlepiej użyj do tego mocnago drucika wygiętego na końcu (co a'la haczyk tylko taki długi) drucik zaczep za zabezpieczenie i pociągnij (uważaj bo strasznie strzela i można je zgubić). A potem tylko boczek lekko do góry i po robocie :wink: Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 witam jak już tam będziesz to dajesz nowy zestaw podnoszenia? czy używke ? bo jeśli coś się nie połamało tylko linka... to polecam zobaczyć jaka długa + gruba . iw sklepach z żelastwem można tanio kupić na metry .... polecam... pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 już się dobrałem do boczku, kolega Rafał L podał instrukcję do przedniego boczku a w tylnim jest trochę inaczej : śruba jest tylko jedna w zagłebieniu od rączki zamykania drzwi a cała reszta jest na zatrzaskach. Narazie podaprłem kołkami szybę by nieopadała a naprawą zaqjmę później nrazie nie mam czasu. Dzieki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał L Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 Tak jak napisałem jest jedna :wink: Ja nie mam nic na zatrzaskach tylko na śrubki. Mam W 10 i pewnie troche sie różni od P 10. Ale mam nadzieję że trochę pomogłem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość heineken72 Opublikowano 22 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2005 a mi tak sie też stało... ale wybrnołem tak; rozkreciłem całość i wymontowałem uszkodzona linke kupiłem inna jaka było pod reką .. chyba od poloneza do tylnej klapy za 11,50 ze 3 mb miała jeden koniec oryginalny wykozystałem a drugi po zmontowaniu dorobiłem sam to tylko taki kwadracik w kształcie klina mozna oddac też do dorobienia linke za podobno zzz 30 zł no i oczywiście całośc posmaromac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darood Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 U mnie linka wyszła taniej - 3zł w sklepie z częściami rowerowymi (ok1,5m).Zakończenia tych dwóch linek robiłem ze starych końcówek szprych.(linka w środek końcówki i kawałek końcówki w imadło;potem pilnik w dłoń podpiłować i montować )Chodzi ok, ale zapomniałem te linki posmarować :? i trzeba będzie ściągać tapicere. Taka sugestia dla tych co będą to robić: przy wkładaniu linek wszystko musi być solidnie naciągnięte(pancerz musi stykać się z szyną dla szyby a sprzężynki ściśnięte na max na drugim końcu(przy silniku od szyby) - bo inaczej rozbiórka silnika ponownie - linki nie będą się ładnie zwijać i się poplączą :twisted: na rolce. Co do linki to warto poszukać dość podobnej.Te rowerowe są prawie takiej samej grubości natomiast są bardziej twarde i są bardziej sprężyste.Oryginały są mocniej zwijane i dają się ładnie wyginać bez większych oporów. PS. Robiłem to na szybie z elektrycznym napędem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renegat Opublikowano 4 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Podpinam się pod wątek ---> w mojej W10 (podnoszenie szyb ręczne) pękła linka. I moje pytnie jest takie: 1. Czy szukać tylko zamiennika linki i jakoś ją wstawić w miejsce pękniętej? 2. Czy może poszukać z demobilu? 3. A może zaszaleć i wstawić elektrykę (o ile się da)? Pomóżcie, bo boczek mam zdjęty, diagnoza trafna tylko nie mam "recepty" na leczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 jeżeli z tyłu pękła do polcem kołka drewnianego do podparcia szyby, jeżli zaś z przodu to moze linka rowerowa się nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.