Gość DzielnyWojtek Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Witam! To mój pierwszy post na forum, a więc serdecznie wszystkich pozdrawiam!!! Mam kilka mało pilnych tematów, ale kiedyś trzeba je ruszyć Temat1 Czy w naszych autkach N14/Y10 istnieje jakieś zabezpieczenie przeciw-liściowe Od samego początku wiele syfków dostaje się do mojego wnętrza, czasem nawet wydaje mi się że zawiewa deszczem, jak pada :-)) A może powinna być jakaś siateczka (mój mechanik chce coś takiego zrobić z pończochy ;-) ale nie wiem... a na allegro nie ma ani filtru nawiewu/przeciwpyłkowego/pyłkowego/czy kabinowego Czy mógłby ktoś z Was mnie oświecić? (najlepiej z jakimiś zdjęciorami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość solar Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Dokładnie nie pamiętam, czy masz filtr przeciwpyłkowy, ale rozwiązanie Twojego mechanika jest dobre. Ja miałem tak samo. Nawet w zimie jak odśnieżałem auto to do środka walił śnieg. Rozwiązałem ten problem zakładając pończochę w podwójnej warstwie na wlot powietrza tuż pod kratką nawiewową(tan gdzie zaciąga powietrze) w podszybiu. Nie dość, że nie lecą liście i podobny syf to jeszcze nie kurzy mi się w środku Co do oddawania ego mechanikowi to szkoda kasy. Chyba, że zrobi to za free Warto trochę pogrzebać przy autku samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rudy89 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 W Sunnym nie ma filtra, chyba że z klimą. Co do instrukcji: 1. Zdejmujesz wycieraki - klucz 14mm płaskooczkowy lub oczko gięte, przy zdejmowaniu z czopów ostrożnie, by nie rozwalić ośki - moim zdaniem najlepiej zgiąć wycierak przy otwartej masce uwazajac na lakier. najlepiej zapamiętać albo zaznaczyć położenie piór na szybie 2. Zdejmujesz listwę - kilka śrubek - kilka prztyczków - i prztyczki uszczelki i widzisz mechanizm wycieraczek i otwór wlotu powietrza (jest od str pasażera 3. Najlepiej wydmuchać lisście sprężarką, wyjąć śmieci z wirnika dmuchawy (jest za wlotem) i trochę szmatką syf ogarnąć 4. Ja zrobiłem filtr z rajstopy, sznurka do prania i gumy od gaci - trzeba trochę pokombinować, by się dobrze trzymało, a największy problem (przynajmniej w Y10) jest taki, że "burty" wlotu są bardzo blisko krawędzi podszybia i ciężka tam cokolwiek wcisnąć. 5. Efekt taki jak opisał przedmówca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.