Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Co myślicie o ZAMEL u

Gość dzordz1984
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Sam to nic podłączyć nie umiem bo jestem noga w tych sprawach ;)

Pojechałem do nich po 1000 km podłaczyli do kompa ustawili mapy wtrysku- czy cos takiego ;) i jest ok. od tamtej pory zrobiłem juz z 4000 km wszystko jest tak jak byc powinno. Tak wiec mogę z czystym sumieniem polecic ten warsztat.

a zdjęcia kiedy ?? :devil:

sterownik do gazu obróć o 90st wtyczka powinna być od dołu, odepnij filtr od wtyczki przepływomierza, kolektor na 99% nie był zdejmowany do wiercenia, przy pojedynczych MJ można zrobić krótsze wężyki i było by lepiej, ciekawy jestem ustawień i map, co Ci skorygowali?? bez jazdy??

tak dla info ja zrobiłem w nieświadomości ponad 110kkm a nie 4kkm

Gość dzordz1984

sterownik do gazu obróć o 90st wtyczka powinna być od dołu, odepnij filtr od wtyczki przepływomierza, kolektor na 99% nie był zdejmowany do wiercenia, przy pojedynczych MJ można zrobić krótsze wężyki i było by lepiej, ciekawy jestem ustawień i map, co Ci skorygowali?? bez jazdy??

Powiedzieli, ze trzeba zgrac mapy benzyny i gazu... potem kazali mi pojechac dawac ostro samochodowi zrobic z 10 km i wrocic do nich... po powrocie powiedzieli ze jest ok. a jak by sie cos działo to zeby przyjechac i oni jeszcze ustawia. Czy bede miał jakieś korzysci z krótszych weżyków ?? Czy to tylko kosmetyka. Odpiąć filtr gazu od wtyczki przepływomierza? ze niby ciężar i siła bezwładności filtra moze wyciagnąc wtyczke ? Ale odległość wiercenia chyba nie jest zła ?

Edytowane przez dzordz1984

Powiedzieli, ze trzeba zgrac mapy benzyny i gazu... potem kazali mi pojechac dawac ostro samochodowi zrobic z 10 km i wrocic do nich... po powrocie powiedzieli ze jest ok. a jak by sie cos działo to zeby przyjechac i oni jeszcze ustawia. Czy bede miał jakieś korzysci z krótszych weżyków ?? Czy to tylko kosmetyka. Odpiąć filtr gazu od wtyczki przepływomierza? ze niby ciężar i siła bezwładności filtra moze wyciagnąc wtyczke ? Ale odległość wiercenia chyba nie jest zła ?

no to jak powiedzieli, że trzeba zgrać mapy to powinni zabrać lapka i wsiąść do auta i zgrać,

możesz mi powiedzieć czy czasy wtrysków PB podczas przełączania z LPG na PB, przy 5 biegu i jadąc 2700obr/min nie zmieniają się??? bez jazdy z lapkiem przy strojeniu??

w cenie montażu masz strojenie w trasie i to bez łachy,

a co jakby się działo?? wzbogacą mieszankę?? na jakiej podstawie?? bez wsiadania do auta z lapkiem,

odnośnie krótszych wężyków, to dlaczego wtrysków PB nie robią na wężykach??? wtedy łatwiej by było je wymieniać i ewentualnie czyścić ;)

wtyczki nie wyciągnie ale przewody i owszem, to tak tylko dla spokojności,

odnośnie wiercenia to ............................ mieli za dużą wiertarkę ;)

to tak na szybko zanim Tofu wpadnie, bo ja to koziorożec miłośnik pokoju ale kolega jak to zobaczy bbuuuahhahahha ech to taki żarcik ;)

a i jeszce sterownik obróć aby wtyczki wchodziły od dołu, to to już jest ABC montażu ;)

widzę jesteś z lubelskiego a dokładnie skąd??

będę w okolicach w około sierpnia możemy się podpiąć i oblukać co tam Ci poustawiali, jakby nie chcieli dać scrinów ;) ale wtedy będzie widać, że ktoś się wpinał i co z gwarancją? :):D

Gość dzordz1984

Kurcze dla mnie to wszystko jest zbyt skaplikowane:) ja nie wiem czy sie zgrywaja czy nie, czy sa roznice czasu wtryskow czy nie... fajnie, ze chcesz mi pomoc ale to sie chyba nie uda bo nie bardzo czaje o co chodzi w tym wszystkim :)ja jestem mobilny na terenie lubelszczyzny: hrubieszów, zamosc, chełm, włodawa, terespol, biała podlaska no ale jak sie ktos podepnie to po gwarancji...:/ no a chętnie bym usłyszał opinie kogos bezstronnego i fachowego :) Tylko teraz tak sie zastanawiam- skoro pali mi 8-9 litrow, nie zauwazam spadku mocy, samochod jedzi plynnie nie szarpie, nie pali sie check... to czy warto cos z tym robic, czy beda jakies zauwazalne dla mnie korzysci ?

spoko ja tylko mówię, że stroi się na drodze a nie w warsztacie,

spytaj się, czy możesz się podpiąć innym lapkiem i wystroić w drodze bo chyba tak sie to robi wg instrukcji STAG-a zamieszczonej w sterowniku, i czy wtedy stracisz gwarancję, choć po tym co widać to i tak ona nie za wiele jest warta,

ja będę w Zamościu :D

nie pali sie check...

to mnie najbardziej zastanawia, jaki był błąd i co zrobili bez jazdy i strojenia