DINO Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Sam to nic podłączyć nie umiem bo jestem noga w tych sprawach Pojechałem do nich po 1000 km podłaczyli do kompa ustawili mapy wtrysku- czy cos takiego i jest ok. od tamtej pory zrobiłem juz z 4000 km wszystko jest tak jak byc powinno. Tak wiec mogę z czystym sumieniem polecic ten warsztat. a zdjęcia kiedy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzordz1984 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 a zdjęcia kiedy ?? do tamtych 4 dorzucam jeszcze kilka, starałem sie ująć jak najwiecej szczgołów, ale nie wiem na co szczegolnie zwracac uwage:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 sterownik do gazu obróć o 90st wtyczka powinna być od dołu, odepnij filtr od wtyczki przepływomierza, kolektor na 99% nie był zdejmowany do wiercenia, przy pojedynczych MJ można zrobić krótsze wężyki i było by lepiej, ciekawy jestem ustawień i map, co Ci skorygowali?? bez jazdy?? tak dla info ja zrobiłem w nieświadomości ponad 110kkm a nie 4kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzordz1984 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 (edytowane) sterownik do gazu obróć o 90st wtyczka powinna być od dołu, odepnij filtr od wtyczki przepływomierza, kolektor na 99% nie był zdejmowany do wiercenia, przy pojedynczych MJ można zrobić krótsze wężyki i było by lepiej, ciekawy jestem ustawień i map, co Ci skorygowali?? bez jazdy?? Powiedzieli, ze trzeba zgrac mapy benzyny i gazu... potem kazali mi pojechac dawac ostro samochodowi zrobic z 10 km i wrocic do nich... po powrocie powiedzieli ze jest ok. a jak by sie cos działo to zeby przyjechac i oni jeszcze ustawia. Czy bede miał jakieś korzysci z krótszych weżyków ?? Czy to tylko kosmetyka. Odpiąć filtr gazu od wtyczki przepływomierza? ze niby ciężar i siła bezwładności filtra moze wyciagnąc wtyczke ? Ale odległość wiercenia chyba nie jest zła ? Edytowane 18 Czerwca 2010 przez dzordz1984 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Powiedzieli, ze trzeba zgrac mapy benzyny i gazu... potem kazali mi pojechac dawac ostro samochodowi zrobic z 10 km i wrocic do nich... po powrocie powiedzieli ze jest ok. a jak by sie cos działo to zeby przyjechac i oni jeszcze ustawia. Czy bede miał jakieś korzysci z krótszych weżyków ?? Czy to tylko kosmetyka. Odpiąć filtr gazu od wtyczki przepływomierza? ze niby ciężar i siła bezwładności filtra moze wyciagnąc wtyczke ? Ale odległość wiercenia chyba nie jest zła ? no to jak powiedzieli, że trzeba zgrać mapy to powinni zabrać lapka i wsiąść do auta i zgrać, możesz mi powiedzieć czy czasy wtrysków PB podczas przełączania z LPG na PB, przy 5 biegu i jadąc 2700obr/min nie zmieniają się??? bez jazdy z lapkiem przy strojeniu?? w cenie montażu masz strojenie w trasie i to bez łachy, a co jakby się działo?? wzbogacą mieszankę?? na jakiej podstawie?? bez wsiadania do auta z lapkiem, odnośnie krótszych wężyków, to dlaczego wtrysków PB nie robią na wężykach??? wtedy łatwiej by było je wymieniać i ewentualnie czyścić wtyczki nie wyciągnie ale przewody i owszem, to tak tylko dla spokojności, odnośnie wiercenia to ............................ mieli za dużą wiertarkę to tak na szybko zanim Tofu wpadnie, bo ja to koziorożec miłośnik pokoju ale kolega jak to zobaczy bbuuuahhahahha ech to taki żarcik a i jeszce sterownik obróć aby wtyczki wchodziły od dołu, to to już jest ABC montażu widzę jesteś z lubelskiego a dokładnie skąd?? będę w okolicach w około sierpnia możemy się podpiąć i oblukać co tam Ci poustawiali, jakby nie chcieli dać scrinów ale wtedy będzie widać, że ktoś się wpinał i co z gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzordz1984 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Kurcze dla mnie to wszystko jest zbyt skaplikowane:) ja nie wiem czy sie zgrywaja czy nie, czy sa roznice czasu wtryskow czy nie... fajnie, ze chcesz mi pomoc ale to sie chyba nie uda bo nie bardzo czaje o co chodzi w tym wszystkim :)ja jestem mobilny na terenie lubelszczyzny: hrubieszów, zamosc, chełm, włodawa, terespol, biała podlaska no ale jak sie ktos podepnie to po gwarancji...:/ no a chętnie bym usłyszał opinie kogos bezstronnego i fachowego Tylko teraz tak sie zastanawiam- skoro pali mi 8-9 litrow, nie zauwazam spadku mocy, samochod jedzi plynnie nie szarpie, nie pali sie check... to czy warto cos z tym robic, czy beda jakies zauwazalne dla mnie korzysci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 spoko ja tylko mówię, że stroi się na drodze a nie w warsztacie, spytaj się, czy możesz się podpiąć innym lapkiem i wystroić w drodze bo chyba tak sie to robi wg instrukcji STAG-a zamieszczonej w sterowniku, i czy wtedy stracisz gwarancję, choć po tym co widać to i tak ona nie za wiele jest warta, ja będę w Zamościu nie pali sie check... to mnie najbardziej zastanawia, jaki był błąd i co zrobili bez jazdy i strojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi