Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Mam problem z radiem SONY CDX-GT500

Gość damiano1718
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość damiano1718

Koledzy pomóżcie!!!!

Mam problem ze swoim radiem, mianowicie zaliczyłem dużą dziure na drodze której nie sposób było ominąć!!! jak samochód wpadł w dziure to radio mi się wyłączyło!!! radio mam SONY CDX-GT500 jak włożę płytkę do srodka to fajnie gra:) ale jak zetkne panel z radiem( poprostu je podepne) to można robić wszystko, podgłaśniać ,ściszać, zmieniać piosenki i tak dalej... ale wyświetlacz nie świeci!!!a i dodam że z tyłu radia tam gdzie sie podłącza kable ,dotknełem ręką i sie radio tam mocno grzeje(jest bardzo ciepłe) co to może być????????????????????

PROSZE POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!

Gość damiano1718

a co był już taki?

SORY JUŻ WIEM O CO CI CHODZI !! NIE WIEM CZEMU MI TAK SIE ZROBIŁO ŻE 2 TEMATY NAPISAŁO!

a i żeby nie było nieporozumień!!!!!! jak podłącze panel to moge wszystko robić ale tylko przez 10-15 sekund z wyłączonym wyświetlaczem!!! i radio sie wyłącza:(

hmm...a co z wyłączaniem??? po 10-15 sekundach po podłączeniu panela radio mi sie wyłącza!!!

Edytowane przez damiano1718

Miałem podobny problem, radyjko raz grało raz nie, problemem okazał się słaby akumulator możesz też sprawdzić przewody od kostki napięcia i masy, mogły się gdzieś poluzować przy nagłym uderzeniu w dziurę.

A co do grzania to ciepły masz zapewne radiator i wszystko gra.

Gość damiano1718

poluzować sie tam raczej nic nie mogło!!! słyszałem o kilku takich przypadkach z radiami sony, i cośtam trzeba niby wymienić ale CO???a po za tym radio gra ale jak podłącze panel to po 10-15sekundach się wyłącza!

poluzować sie tam raczej nic nie mogło!!! słyszałem o kilku takich przypadkach z radiami sony, i cośtam trzeba niby wymienić ale CO???a po za tym radio gra ale jak podłącze panel to po 10-15sekundach się wyłącza!

czyli problem jest w panelu, jak będziesz wymieniał podświetlenie to możesz oblukać co i jak tam wyglada

Gość damiano1718

czyli problem jest w panelu, jak będziesz wymieniał podświetlenie to możesz oblukać co i jak tam wyglada

już to zrobiłem i wszystko wygląda wporządku! taśma też cała , nie wiem co jest grane:(

panel rozebrałem i wszystko wygląda dobrze! a jak rozebrałem radio to tam też nic niepokojącego nie widać tylko jak tak kilka razy pozmuszłem radio żeby grało(wyłaczyło sie to je znow właczyłem) to z tyłu mocno sie nagrzało!!

Moim volvo v40 mam radio philipsa (nie seryjne )

Mam ten sam problem ze wyświetlacz nie działa w radiu.

Jeżdżę tak już rok .

Gość damiano1718

Dla mnie to masakra nie wyobrażam sobie jazdy bez muzyki(a tym bardziej bez wyświetlacza), wystarczy już że jeżdze z posklejanym izolacją lusterkiem!!!

PANOWIE JAK ZROBIĆ TE RADIO??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

przeszukałem już chyba wszystkie fora o tym samym problemie!!! i wszędzie to samo gadu gadu i nie ma konkretnej wypowiedzi co mogło sie popsuć!!!!

jedyne co mnie zaniepokoiło jak rozkręciłem panel to czarna matowa plamka na szkle wyświetlacza( ale pod tą czarną plamką jest coś w kształcie małej baterii od zegarka) i jak złożyłem go spowrotem to tej plamki nie było już widać przez ten niebieski plastik więc to chyba tak ma byc:)

WIE KTOŚ CO Z MOIM RADIEM??? MIAŁ JUŻ KTOŚ TAKI PROBLEM?????

gdzie jest końcówka mocy w radiu???

znajomy elektronik powiedział mi że to końcówka mocy, ale zobaczymy:)

jakby była końcówka mocy to bez panelu też byłaby lipa a u Ciebie do czasu włożenia panelu jest gitt

Gość damiano1718

powymianie TDA8588 dalej to samo:( znajomy elektromechanik powiedział że nie wychodzi napięcie z tego powinno wychodzić 3 różne napięcia, a wychodzi tylko 1 na wyświetlacz i nie wiem co jest!!!!