Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czy to panewka?

Gość słoneczko

Rekomendowane odpowiedzi

Gość słoneczko

witam mam już swojego słonecznika gti jakiś czas od nie dawna z silnika dochodzi dziwny dżwięk, na wolnych obrotach pomruk a po wyżej 2,5tyś. obrotów zaczyna pyrkać jak diesel na wyższych obrotach , dźwięk ten słychać między pierwszym a drugim cylindrem , pytam bo nie jestem pewien czy to panewka bo słyszałem że to dość duży koszt wymiana i szlif wału , albo prosiłbym o porade jak można to sprawdzić bez rozbierania silnika?

Gość słoneczko

http://nspink.wrzuta.pl/film/0OAtKfGDPjH/nissan_sr20de

ostatnio przejechałem nim 400km i jak dojechałem do domu to zaczeło tak właśnie turkotać,wcześniej tego nie wyłapałem bo mam głośny wydech i stożek, kontrolka oleju gaśnie od razu po odpaleniu silnika , turkocze przy pierwszym albo drugim cylindrze od rozrządu,prosze o jaką kolwiek porade?

Gość słoneczko

skoro nie ma innych możliwości to nie pozostało mi nic innego jak zabrać się za to , dzięki :) później napisze co i jak :)pozdrawiam

Narazie zabrałem się za góre , okazało się że łańcuch rozrządu jest luźny lata na boki i jest nie dokońca napięty, po majówce zamówie napinacz zrobie to i zobacze czy dalej coś stuka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...