Gość kiki99 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam. Czasem przy rozruchu zimnego silnika przez około 1 lub 2 sekundy dobiega mnie hałas(jakby szuranie) ze strony łańcucha rozrządu. Efekt ten występuje tylko co któreś odpalenie silnika i tylko na zimnym silniku. Tak poza tym rozrząd na wolnych obrotach i na wyższych chodzi cichutko i wcale go nie słychać. Czy ten czasem występujący hałas jest jakimś niepokojącym objawem i czy jest to powód do zmartwień? Czy Wy także coś takiego u siebie zauważacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacek_178 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 jak jest tak jak piszesz to wszystko jak najbardziej w porzadku napinacz lancucha lapie cisnienie oleju przez te kilka sekund tak powinno byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiki99 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dzięki bo już się zaczynałem martwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanista Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 zauważyłem u mnie podobny objaw. tylko przy zimnmym silniku się to objawia. Podjechałem nawet do serwisu ale...silniek nie wystygł na tyle żeby to zaobserwowali. Będę musiał go zostawic u nich na noc chyba... u mnie odgłos jest nieco inny, jakby do długiej rury metalowej wrzucić nakrętkę która spadajac obija się co jakiś czas o ścianki rury. taki metaliczny dźwięk. występuje on na zmianę z piskiem czegoś nienasmarowanego. przez rok od zakupu auta nie było tego. czy nie jest to jednak jakas usterka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Częściej niż łańcuchy padają napinacze. Może to to właśnie. Łańcuch jest tani, bo do mojego kosztuje oryginał coś koło 17$ ale na napinacz nigdzie nie zwróciłem uwagi. Poszukaj jeszcze w maximach bo taki sam silnik jest chyba VQ35DE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.