Gość daras46 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam Dzis wymontowalem rozrusznik z Primery W10. Caly zalany cgyba olejem. Czy istnieje cos takiego jak oslona na rozrusznik? lub moze ktos mial podobny problem. Skad ten olej sie tam bierze? Kazda sugestia mile widziana. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 raczej nic takiego jak osłona nie ma, ale powiedz gdzie ten olej, na wierzchu ?? czy od bendixa ??, jak na wierzchu to może leci spod pokrywy zaworów i tak sobie kapie, a jak od bendixa to może już czas na uszczelniacz na wale, to tylko takie moje przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daras46 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Na wierzchu.. ogolnie cala "okolica" przy rozruszniku zalana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 no to bym lukał na uszczelkę pod pokrywa zaworów od tamtej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sten Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam. A moze gumowy waz łączący pokrywe zaworów z obudowa filtra powietrza jest pekniety? Bo w bendixie nie ma żadnego oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daras46 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Czyli musze wymienic uszczelke pod pokrywa zaworow? Cos takiego? http://www.moto-portal.pl/sklep/mp/auto_czesci/uszczelki/Nissan/PRIMERA/uszczelka_pokrywy_zaworow.php rozumiem ze musialbym sciagnac pokrywe, zalozyc uszczelke nowa i po sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicchi Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Czyli musze wymienic uszczelke pod pokrywa zaworow? Cos takiego? http://www.moto-portal.pl/sklep/mp/auto_czesci/uszczelki/Nissan/PRIMERA/uszczelka_pokrywy_zaworow.php rozumiem ze musialbym sciagnac pokrywe, zalozyc uszczelke nowa i po sprawie? Mniej więcej. Kombinowanie żadnej osłony raczej nie ma sensu. Zobacz jak wyglądają okolice tej uszczelki i jeśli widać wycieki to wymieniaj. Uszczelkę po rozgrzaniu silnika zwykle trzeba docisnąć jak się trochę ułoży, bo inaczej znów zacznie stamtąd lecieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Czyli musze wymienic uszczelke pod pokrywa zaworow? Cos takiego? http://www.moto-port...ywy_zaworow.php rozumiem ze musialbym sciagnac pokrywe, zalozyc uszczelke nowa i po sprawie? jak jest mokro to pewnie tak, tylko z małym ale większość uszczelek jakie zmieniałem trzeba było dodatkowo podpierać silikonem bo puszczały, podobno te z salonu ASO nie puszczają, choć cena troszkę większa to myślę, że warto jeśli to była by prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daras46 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 OK to jutro zamowie sobie te czesc z allegro. Mam 2.0D wiec powinna pasowac.. https://ssl.allegro.pl/item997634622_uszczelka_pokrywy_zaworow_nissan_almera_primera.html To moze jeszcze kilka wskazowek jak mam zdemontowac te pokrywe i bede szczesliwy na co uwazacc itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 to nic trudnego, tylko jak zdejmiesz to wszystko wyczyść benzyną extrakcyjną, i najpierw silikon (czerwony) i dopiero później uszczelka i dokręcamy, i jest gitt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daras46 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 No to wszystko wiem.. Znalazlem uszczelke w Inter Carsie wiec jutro podejde kupic.. silikon czerwony to wysokotemperaturowy tak? aha i mam pytanie jak juz zdejme pokrywe to chcialbym ja pomalowac, do tego jakas specjalna farba? czy zwykly lakier w sprayu moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nicchi Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 No to wszystko wiem.. Znalazlem uszczelke w Inter Carsie wiec jutro podejde kupic.. silikon czerwony to wysokotemperaturowy tak? aha i mam pytanie jak juz zdejme pokrywe to chcialbym ja pomalowac, do tego jakas specjalna farba? czy zwykly lakier w sprayu moze byc? Zgadza się - czerwony jest do wysokich temperatur. Co do pokrywy... Tylko specjalny spray lub malowanie proszkowe odpowiednią farbą. Zwykły spray zejdzie Ci po pierwszym odpaleniu i dodatkowo może narobić sporo smrodu. Taka farba się topi, spływa i ogólnie się paskudzi, więc efekt osiągnąłbyś dokładnie odwrotny do zamierzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daras46 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Dowiadywalem sie ze malowanie proszkowe na bialo wyjdzie mnie jakies 40-50 zl Wiec w przyszlym tygodniu bede dzialal Dzieki za wszystkie informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi