egiptos Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam. Mam pytanie czy jest normalną sytuacją, że sonda lambda w moim samochodzie (p11 ga16de) nie oscyluje na wolnych obrotach zarówno na pb jak i lpg (sekwencja)?? Na wolnych pokazuje cały czas ok 50-100 mV. Zaczyna oscylować jak ruszam i jadę. Kodów błędów nie ma. Samochód pracuje na biegu jałowym równo obroty po rozgrzaniu w okolicach 700-750. Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez egiptos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 mi faluje też na wolnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egiptos Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Sprawdzę jeszcze przez złącze diagnostyczne, bo odczyty o których pisałem mam z programu gazowego (sequent24) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 ja też z gazowego tylko z innego ale to nie ma znaczenia, jak jest sprawna i dobrze podłączona to powinno być OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egiptos Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Czyli jak nie działa na wolnych to znaczy że sonda do wymiany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 najlepiej podepnij się bezpośrednio pod sondę, i będziesz wiedział, a dopiero teraz nie działa?? czy po montażu LPG sprawdzałeś czy działa?? czy przed działała?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egiptos Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Sprawdzałem co jakiś czas ale nie bardzo zwracałem uwagę na wolne obroty. Sprawdzałem na lapku w trakcie jazdy. Sprawdzę innym programem diagnostycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) A masz sygnał z sondy czy emulatora ? Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez counterox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) A Po co mu emulator w sekwencji ??? czytaj uważnie ... może padła grzałka trzymaj na obrotach autko przez 1-2 min ok 2000 rpm i puść na wolne i sprawdz wtedy Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez Tofu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 A Po co mu emulator w sekwencji znane sa przypadki jak gazownik nie radzi sobie z sondą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VincenzoKS Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) Miałem zakładać nowy temat ale chyba tutaj będzie odpowiednie miejsce. Mam podobny poroblem mianowicie gazownik podpial mi sie pod staga laptopem i powiedzial ze sonda jakos dziwnie sie zachowuje na niskich obrotach tzn bez dotykania pedalu gazu. Na wyzszych obrotach jest ok. Zrobil taki test: przelaczyl auto na benzyne i podlaczyl jakis taki duzy kalkulator z kablem w jakies gniazdo pod deską rozdzielczą i stwierdzil ze komputer benzynowy jakos dziwnie dziala, ze tolerancja dopasowania do mapy wtrysku benzyny powinna byc maxymalnie 7% w jedną i drugą stronę a u mnie jest 25%. Nie wiem czy dobrze sformułowalem to co powiedzial. Na podstawie tego stwierdził ze mozliwe ze sonda jest uwalona. Przepływke tez sprawdzal ale stwierdzil ze jest czysta i dziala dobrze. Powiedział też ze on nic z tym nie zrobi bo on tylko jest gazownikiem. Może ktoś coś wie na ten temat? Zapomnialem dodać ze auto na benzynie potrafi chodzic na wolnych obrotach 3-4 minuty i zgasnąć. Odpala normalnie, moc jest ok, spalanie rownież. Sam nie wiem co o tym wszystkim mysleć. Pozdrawiam. Okazał się że przepustnica byla zasyfiona i teraz jest ok. Edytowane 12 Maja 2010 przez VincenzoKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi