Gość xxxrudybalon91xxx Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Primera P10 SLX 2.0 Witam wszystkich moj problem wyglada nastepujaco. po przejechaniu kilkuset metrow autko mi nagle zgaslo. wogole nie reagowalo na dodawanie gazu tak jak by zabrakolo paliwa... bak napelniony do polowy wiec nie wiem co jest. nastepnie ,,kieltanie" rozrusznikiem i silnik jakby chcial zalapac ale nie mogl... po ktorejs probie silnik zapalil i zachowywal sie normalnie, zdazylo mi sie to pierwszy raz i jestem troszke zaniepokojomy zeby znowu taka sytuacja nie zaistniala np. przy wyprzedzaniu bo moze byc nieciekawie. wiec prosze wszystkich o jakas sensowan porade co moze byc nie tak. z gory dziekuje:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Odcinanie paliwa może być spowodowane tym że system antywłamaniowy może się włączać. Taki przypadek miałem do czynienia z samochodem citroen z roku 1993 . Jak to jest w P10 to nie wiem . Co tam masz w tym samochodzie alarm i co jeszcze ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xxxrudybalon91xxx Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 tak jest alarm ale on chyba nie byl montowany orginalnie bo tam jakies papiery na niego byly z pozniejsza data montowania. i jest jeszcze jakis taki system ktory chwile po odpaleniu silnika zamyka zamki tak jakby po okreslonym czasie chyba okolo 5 sekund. jak moge usunac usterke??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sikornik Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 /ja miałem takia niespodzianke 4 razy , zauważyłem ze ten problem wystepuje gdy ostro deptam na gaz obroty 3-4tys i nagle gwałtownie zdejmuje nogę z gazu.Potem zauważyłem ze gdy chciałem podłaczyć do zapalniczki GPS nie było w niej prądu.Sprawdziłem gniazdo i przewody w nim robiły zwarcie,wówczas przepalałsię bezpiecznik co chyba resetowało zapłon i silnik gasł.2 razy stwierdzone - teraz mam spoks.może i Twoja Primera ma problemy z instalacja niekoniecznie w zapalniczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 tak jest alarm ale on chyba nie byl montowany orginalnie bo tam jakies papiery na niego byly z pozniejsza data montowania. i jest jeszcze jakis taki system ktory chwile po odpaleniu silnika zamyka zamki tak jakby po okreslonym czasie chyba okolo 5 sekund. jak moge usunac usterke??? to nie jest usterka tylko zabezpieczenie, znajdź manuala do alarmu i tam jest napisane jak to zdjąć, albo podaj jaki alarm i zobaczymy, mam funfla co zakłada alarmy może ma jakieś manuale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 przkażnik odcina pompe paliwa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.