Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem ze zwyklym gazem

Gość Dywcio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam nissana primera p11 1997 rok.mam juz gaz prawie 5 lat i do tej pory dobrze sie sprawowal lecz nie jest to sekfencja.od niedawna zaczyna mi smierdziec w samochodzie,moje podejrzenie jest takie ze to moze byc z przewodow ktore jak zauwazylem od filtru powietrza sa troche poszarpane,czy to moze byc od tego,prosze o odpowiedzi i z gory dziekuje.

a masz problemy na odpalaniu na gazie??, jak wszystkie połączenia są dobre, zbiornik-> zawór->parownik->mixer, to raczej problem leży w membranach na parowniku, rozłącz napięcie na zaworze do parownika, pojeździj na PB i zobacz czy też śmierdzi, do tego jak przekręcisz stacyjkę (bez uruchamiania silnika) i zdejmiesz wąż od gazu z mixera i będzie leciał gaz to napewno parownik do roboty, poza tym to już 5 lat czyli raczej znając jakość naszego gazu pewnie bez regeneracji się nie obejdzie

To będzie coś nie tak z reduktorem (parownikiem)... 5 lat to stanowczo długo :D... A ile zrobiłeś na tym parowniku kilometrów i czy od nowości coś w nim robiłeś ?? Prawdopodobnie tak jak pisał kolega membrany w parowniku się już zużyły albo regeneracja albo nowy parownik :D Ale sprawdź jeszcze skąd Ci mniej więcej ten gaz ucieka ? możliwe, że wężyk gdzieś jest przetarty (co idzie od parownika do miksera) lub rurka co idzie od butli do parownika. Musisz po prostu wsiąść to na nos ;p Jeżeli coś znajdziesz to napisz... Jeżeli możesz to napisz jaką masz instalacje i jaki reduktor ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...