Gość zarzewiak Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 witam Mam pytanie czy to jest mozliwe ze po wymianie opon na letnie jednoczesnie padly mi dwa łozyska tylne od razu ??? Objawy przy wiekszej predkosci buczenie 80-100 km ,tak samo jak jazda na luzie.Na oponach zimowych tego nie odczuwalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 witam Mam pytanie czy to jest mozliwe ze po wymianie opon na letnie jednoczesnie padly mi dwa łozyska tylne od razu ??? Objawy przy wiekszej predkosci buczenie 80-100 km ,tak samo jak jazda na luzie.Na oponach zimowych tego nie odczuwalem Trudno zdalnie ocenić to buczenie ale często po zmianie opon przez moment człowiek dziwnie się czuje w aucie z uwagi na inne opory toczenia, głośnośc czy twardość. Musiałbyś mieć strasznego pecha żeby akurat w momencie zmiany opon padło łożysko nie mówiąc o tym że oba na raz... mało prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Co do samego pytania o łożyska, po zimie jest większe prawdopodobieństwo, że padnie ( sól i to czym sypią drogi, robi swoje ). Mnie tydzień po zmianie kół na letnie, padło ( z początku myślałem, że to właśnie ząbkowanie opon ). Później utwierdziłem się w przekonaniu, że to nie opony, a w serwisie potwierdzili moje przypuszczenia. Łożysko 180zł + wymiana ( na pewno sam bym tego nie zrobił w warunkach domowych ) Odnośnie opon, to zimowe są zawsze głośniejsze od letnich ( większy opór toczenia ), przynajmniej takie jest moje dotychczasowe doświadczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zarzewiak Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 mam pytanie koło powinno sie leciutko krecic czy z trudnoscia umnie ledwo sie kreci max połowa obrotu i szumi jak by lozysko padlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.