Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Środek do prania tapicerki

ulek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

To fakt...eko skóry, eko bawełna, eko żarcie.....gó..o nie eko, chemia jednorazowego użytku :(

Syf na każdym kroku. Nie ma już w produkcji rzeczy solidnych, wytrzymałych i z prawdziwych materiałów....jest syf.

Pokrowce założone.

Nawet jestem zadowolony,materiał gruby solidny i jak na typ "koszulki" to ładnie kryją cały fotel.

• 1 rok później...
Gość mike12345

Wyczyscilem moja jasna tapicerke tym razem pianka Sonax, przebarwienia po jeansach i brud na podlokietnikach z przodu ladnie zeszly, z tylu brud od butow i pozostalosci po chorobie lokomocyjnej dzieciakow tez;-) Czyscilem w nastepujacy sposob: spryskanie pianka aby pokryla cale siedzenie, czyszczenie gabka, kilkukrotne wyplukanie gabki w wodzie i ponowne wycieranie, na koniec mikrofibra z dosc mocnym naciskiem aby odciagnac jak najbardziej pozostalosci pianki. Na 2 godziny na sloneczko, potem do garazu na noc z otwartymi szybami i rano mozna jechac. Szkoda mi bylo 200zl na czyszczenie profesjonalne ale w moim przypadku mija sie to z celem, wole co 2 lata odswiezyc pianka za kilkanascie zl z niewiele gorszym efektem.

do bardzo brudnej tapicerki w notku brata zastosowałem dostępną w Tesco piankę Prestone. Opakowanie wystarczyło na wszystkie pokrycia i okazało się bardzo skuteczne - z pominięciem tej plastikowej, zbyt ostrej szczotki, zamiast której lepiej użyć czegoś bardziej miękkiego

post-20266-0-63848500-1490871298_thumb.jpg

Gość mike12345

Tez o niej myslalem ale akurat nie bylo nigdzie, jeszcze Tuff Stuff chwala. Ta z Sonaxa wystarczyla na styk na siedzenia przod tyl(bez oparc) i boczek kierowcy.