Gość Dywcio Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam moglby ktos mi wyjasnic jaka funkcje spelnia mikser tylko tak po ludzku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 do podawania gazu do układu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 miesza powietrze z gazem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qszi Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Dołącze się też z pytaniem.... Tak z ciekawości mam pytanie ... ? Czy mikser cały czas podaje gaz... czy tylko jak naciskamy gaz i w tedy otwiera się przepustnica i w związku z tym ciągnie powietrze z filtra i od razu z miksera gaz pod wpływem ciśnienia ?? .... Czy cały czas reduktor podaje gaz do miksera ? Aha ja mam jeszcze ten "attuator" między reduktorem a mikserem... Tylko tak na logikę to chyba cały czas nie podaje bo by się tyle gazu nazbierało w dolocie że by się zadławił jak by mu się przepustnica otworzyła... Ale tylko tak myślę , bo aż tak to się nie znam Z góry dzięki za wyjaśnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 a paliwo cały czas podaje ?? reduktor jest sterowany ciśnieniem i podawanie jest cały czas (jakoś musi silnik działać), zmiana obrotów i podciśnienie na reduktorze powoduje, że tego gazu jest więcej, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.