Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] gasnie na luzie?

Gość zarzewiak

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Mama problem gdy zapale auto na luzie, dodam gazu i puszcze to auto gasnie, tak samo jest podczas jazdy gdy z jakiegosc biegu zbije na luz to auto gasnie. co To moze byc??

Mam ten sam problem :( Dzisiaj odpiąłem na pracującym silniku (bieg jałowy) przepływomierz żeby przeprowadzić adaptację przepustnicy. Następnie po chwili go wpiąłem z powrotem. Finał jest taki że wywalił mi błąd Check Engine i samochód nie wkręca się na obroty (a silnik pracuje jak w starym ciągniku) - jest gorzej niż było więc tej metody nie próbuj!

Ja bym zaczął od czyszczenia przepływomierza, wymiany filtra powietrza a dopiero potem bawić się w adaptacje przepustnicy

to sie wlasnie stalo po wymianie przeplywomierza na nowym gasnie na luzie ,wydaje mi sie ze musi byc bląd przeplywomierza ?

a ten silnik krokowy moge sam naprawic czy tylko ratuje na komputer jechac??

a ten silnik krokowy moge sam naprawic czy tylko ratuje na komputer jechac??

a silnik krokowy byl montowany w starszych egzemplarzach n16 chyba nie ma juz go

Był montowany :) Taki okrągły, wystający w dolnej części obudowy przepustnicy. Jeżeli wymieniałeś przepływomierz to możliwe, że konieczna będzie adptacja przepływomierza. Zacznij właśnie od tego, na forum znajdziesz instrukcje, typu włącz zapłon 7 X gaz do podłogi itd... Jeżeli to nie pomoże to zajmij się silnikiem krokowym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...