Gość losroblos Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 witam od pewnego czasu słysze dziwne dzwięki w okolicach przedniego podszybia przy prędkości od 110 km/h w wzwyż. po kilkukrotnych oględzinach doszedłem do wniosku że winowajcą jest gumowa uszczelka plastikowego podszybia. po zdemontowaniu odgłosy ucichły na tyle ż mogę już spokojnie radia posłuchać lecz nadal nie jest tak jak być powinno. ma ktoś z panów forumowiczów jakiś pomysł? a może miał ktoś podobny przypadek? pozdrawiam p11 144 qg18de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 mam to samo tak od 110 do 130 i muszę cały czas łamać przepisy aby w ciszy jechać, a skąd wiesz, że to to, i to znaczy, że oderwałeś od podszybia tą uszczelkę, bo jak to to, to może podkleić taśmą dwustronną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniele89 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 No to jestem kolejnym cierpiącym na brzęczenie pod przednią szyba z tym, że u mnie ma to miejsce jakby w rogu od strony pasażera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 no tak tylko u mnie to jakby słychać koło światełka przy podsufitce, jak ją się dociśnie to przestaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin78 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 U mnie tez sie to pojawia po stronie pasażera w rogu. Na szczęście dopiero jak przekraczam 150-160km/h wiec na codzień nie jest to upierdliwe. Zauważyłem jednak pewna zależność. Jak zaczyna bzyczeć wystarczy delikatnie uchylić szybę pasażera i przestaje. Wnioskuje wiec że to któraś uszczelka drzwiowa lub listwa maskująca szyby lub listwa podszybia. Chyba trzeba będzie poprzyklejać taśmę tu i tam i sprawdzić dokładnie która uszczelka wpada w wibracje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniele89 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 co do szyby pasażera z przodu, mam taki problem, że przy otwieraniu jej słyszę takie tarcie o szybę jakby kamyczka, ale rozebrałem cały "boczek" i porównałem do mojej strony i niczego nie znalazłem, żadnych różnic "niepożądanych". Martwi mnie, że kiedyś po otworzeniu szyby okaże się, że pękła bo coś tak było nie tak, tylko co? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość losroblos Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 wpadłem na to przypadkiem, ponieważ uszkodziło mi sie cięgno wycieraczki i musiałem rozebrać podszybie. zanim naprawiłem cięgno, jexdziłem kilka dni bez tego plastikowego podszybia i brzęczenie ustało. teraz gdy zdjąłem sama gumę brzęczenie jest mniej uciażliwe, ale jak przyjźec się bliżej to prawdopodobnie przy pewnej prędkości ok 110 - 130 km ten plastik wpada w wibracje i uderza o metalowa gródź czołowa. bede miał chwilę w tygodniu to poracuje nad tym i dam wam koledzy cynk/ pozdrawiam p11 QG18DE wpadłem na to przypadkiem, ponieważ uszkodziło mi sie cięgno wycieraczki i musiałem rozebrać podszybie. zanim naprawiłem cięgno, jexdziłem kilka dni bez tego plastikowego podszybia i brzęczenie ustało. teraz gdy zdjąłem sama gumę brzęczenie jest mniej uciażliwe, ale jak przyjźec się bliżej to prawdopodobnie przy pewnej prędkości ok 110 - 130 km ten plastik wpada w wibracje i uderza o metalowa gródź czołowa. bede miał chwilę w tygodniu to poracuje nad tym i dam wam koledzy cynk/ pozdrawiam p11 QG18DE dodam jeszcze że brzęczenie słyszałem w okolicach podobnie jak kolega Dino oświetlenia podsufitki, poniewaź przenosi się po całej szybie. pozdrawiam p11 144 QG18DE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bochen1701 Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Ja walcze od kilku dni z tym samym problemem. Okolice śrdka podszybia brzęczenie takie podobne jakby z balony spuszczać powietrze rozciągając ujście taki pierdzenie nazwijmy to . Zdemontowane całe podszynie , mechanizm wycieraczek wraz z ramionami i wycieraczkami, plastik na masce co prowadzi wężyki spryskiwaczy i dalej to samo, prędkość miedzy 110 a 130. Kończą mi sie pomysły. Pręt od maski wyginam w różne strony puszczam pod uchwytami od chłodnicy i też nie pomaga. Owinąłem taśma zaczep zwalniający maske po otwarciu bez rezultatu, ucho zamka tż owinięte i nic. Co jeszcze może powodowac takie dźwięki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.