Gość lamkapol Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Witam! Jestem tu nowy. Tomek , zadowolony uzytkownik micry k11:). Mam pytanie, ma ktos z Was doswiadczenia z wymiana dysz spryskiwacza przedniej szyby? Gdzie najlepiej kupic i z jakich aut pasuja...? Mgielki mile widziane..! Z gory dzieki za odpowiedz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pokajoke Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zamieniłem sobie w mikronie oryginalne spryskiwacze na "mgiełki" kupione na allegro za 30zł i okazało się że trzeba je trochę podnieść bo sikały za nisko. dałem czarnego silikonu i ustawiłem odpowiedni kąt. Bardzo trudno jest dobrać idealne zamienniki takich dysz bo nachylenie maski jest bardzo różne. Mam jeszcze jednego Nissana (NOTE) i w nim są oryginalnie założone "mgiełki" którymi podnieciłem się bo rewelacyjnie spryskują. Chciałem mieć to samo w mikronie ale te z allegro się nie umywają do tych z Nota. Może nawet pompka musi być inna do "mgiełek" - nie wiem ale na razie jakoś toleruję te z allegro choć z czystym sumieniem bym ich nie polecił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Zamieniłem sobie w mikronie oryginalne spryskiwacze na "mgiełki" kupione na allegro za 30zł i okazało się że trzeba je trochę podnieść bo sikały za nisko. dałem czarnego silikonu i ustawiłem odpowiedni kąt. Bardzo trudno jest dobrać idealne zamienniki takich dysz bo nachylenie maski jest bardzo różne. Mam jeszcze jednego Nissana (NOTE) i w nim są oryginalnie założone "mgiełki" którymi podnieciłem się bo rewelacyjnie spryskują. Chciałem mieć to samo w mikronie ale te z allegro się nie umywają do tych z Nota. Może nawet pompka musi być inna do "mgiełek" - nie wiem ale na razie jakoś toleruję te z allegro choć z czystym sumieniem bym ich nie polecił. Na pewno do micry k11 super S 1.3 pasują od Nissana Almery 2003 r ;-), zwykłe k11 maja węższe spryskiwacze... jednak jak masz troche zdolności manualnych mozesz przy odrobinie siły rozebrać spryskiwacz , wywalić tą kuleczke < zaworek ? > ze środka i będzie działać. Sprawdzone osobiście i z przekładaniem od almery i z przepychaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.