Gość seb09 Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Witam jestem nowym forumowiczem w związku z tym, że zakupiłem ostatnio w/w Primerke P10 2.0D za okazją. Mam w niej więc kilka rzeczy do zrobienia. Najbardziej gryzie mnie problem zupełnego braku ogrzewania. Wiem, że idzie lato, ale wieczorami czasem na prawdę nie da się wytrzymać... Zaglądałem już na różne sposoby: myślałem, że może układ chłodzenia jest zapowietrzony - wymieniłem termostat i cały płyn chłodniczy, węże idące do nagrzewnicy są gorące, wychodzący wąż też czyli wychodzi, że przepływ jest. Odpowietrzałem zaworkiem nagrzewnicę. Sprawdzałem czy w środku w panelu sterowania ogrzewaniem, może linka się urwała od regulacji, ale nie. Niby problem był poruszany w innych postach ale dokładnie mojego przypadku nie znalazłem... Jeżeli temat jednak gdzieś był to przepraszam, ledwo na razie odnajduję się w tym forum Pomóżcie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Czy wiatrak działa ???????? Chodzi ci że po przekręceniu pokrętła nie wieje ciepłe powietrze choć jest już ciepły silnik ? Czy kiedykolwiek w twoim aucie była robiona uszczelka pod głowicą ?????? Bo jeśli tak to możliwe że w układzie został olej i stwardniał aby go wyczyścić musisz mieć specjalny płyn zwykłą wodą nie wyczyścisz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seb09 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Taak wiatrak oczywiście działa. Powiem więcej, kiedy bylo raz ok 0'C to na zimnej rece czulem baaaaardzo leciutka roznice miedzy ciepłym a zimnym powietrzem. Uszczelka Nie była wymieniana a przynajmniej tak powiedział gość, który mi sprzedał auto o tym... Przez zwykłe ogrzewanie byłoby tyle zachodu, że zapchane olejem itp. ? Węże do nagrzewnicy są gorące, czyli prawdopodobnie sama nagrzewnica jest też nagrzana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.