Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

3 rząd siedzeń w QQ+2 z homologacją

Gość Kielce44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Znajomy odebrał z salonu Opla Insignia z homologacją jako ciężarówka. Obecnie samochód jest 4 osobowy ale ani zagłówka ani 5 pasa nikt mu nie demontował !!! Ktoś umie to wyjaśnić, dlaczego jedni demolują samochód a inni nie?

Znajomy odebrał z salonu Opla Insignia z homologacją jako ciężarówka. Obecnie samochód jest 4 osobowy ale ani zagłówka ani 5 pasa nikt mu nie demontował !!! Ktoś umie to wyjaśnić, dlaczego jedni demolują samochód a inni nie?

Odpowiedź jest bajecznie prosta: każdy ma swoje procedury.

Rejestrowanie aut osobowych jako ciężarowych jest chore. Ale tak to jest jak się ludziom kłody pod nogi podrzuca. Kupujesz auto do prowadzonej dział.gosp., jesteś płatnikiem vat i nie możesz odliczyć w całości jak od innych nabytych towarów. Polak potrafi i każdą furtkę wykorzysta dla oszczędzenia paru groszy kosztem walorów użytkowych auta.

Opel schował środkowy pas pod kanapę, zostawił zagłówek, zamontował podłokietnik i jest 4 os. ciężarówka (jak w Fabii :rolleyes: ). Nissan montuje w QQ podłokietnik wielkości dużej foki, chce być "świętszy" od twórców rozporządzenia o N1 i wywala wszystko co może.

Swoją drogą ciekawe, kto podjął taką decyzję, czy nieopierzony polski manager, niewidzący co się dzieje wokół, czy może boss z Budapesztu nie znający polskich realiów. A może dyr. finans.: zaróbmy na tym dwa razy.

Może się okazać, że przez czyjś błąd Nissan przyspiesza degradację środowiska naturalnego.

Edytowane przez sceptyk

Gość grzegorz1971

Słyszałem iż w połowie lipca wchodzi możliwość pozwu zbiorowego przeciw koncernom, pytanie : są może zainteresowni posiadacze QQ+2 którzy po homologacji nie otrzymali części usuniętych podczas procesu homologacyjnego czyli ich własności chętni do przystąpienia do takiego pozwu ?

Ja jestem chętny na pozew zbiorowy i dopisuję się do listy poszkodowanych.

Dodam ,że Nissan położył totalną olewkę na korespondencję ,a dealer straszy sądem {chyba za natręctwo}

Gość chris_voyager

Chętnie się dołączę do pozwu zbiorowego - też jestem w grupie którzy podczas zamówienia zostali poinformowani o wydaniu zdemontowanych elementów wyposażenia.

Chętnie się dołączę do pozwu zbiorowego - też jestem w grupie którzy podczas zamówienia zostali poinformowani o wydaniu zdemontowanych elementów wyposażenia.

A czy to nie jest tak że w przypadku gdy sprzedawca błędnie informował kupującego, to pozew zbiorowy musiałby dotyczyć dokładnie określonego dealera? A jeśli tak, to chyba ktoś kto kupił w krakowie, nie będzie zainteresowany pozwem skierowanym w warszawie - tak głośno myślę.

Nissan chyba niczym nie zawinił moim zdaniem, tylko dealer, który coś obiecał, powiedział a potem zrobił inaczej. Jeśli, nissan wykonuję wszystko zgodnie z przepisami, a na to wygląda - to problemem są sprzedawcy i dealerzy a wtedy pozew zbiorowy musiałby być wykonany przez osoby które właśnie w tym salonie kupowały i zostały wprowadzone w błąd.

Jeśli, nissan wykonuję wszystko zgodnie z przepisami, a na to wygląda - to problemem są sprzedawcy i dealerzy a wtedy pozew zbiorowy musiałby być wykonany przez osoby które właśnie w tym salonie kupowały i zostały wprowadzone w błąd.

Co też od początku wskazuję, ale wielu dealerów w pewnym okresie było wprowadzonych w błąd przez centralę Nissana.

Co też od początku wskazuję, ale wielu dealerów w pewnym okresie było wprowadzonych w błąd przez centralę Nissana.

Jeśli zakupiłem samochód u dealera, to do niego powinienem chodzić, jeśli mnie "oszukał". Nissan w tym przypadku nie jest stroną. Ustalenia między NISSANEM a dealerem to jest ich sprawa a nie kupującego (zakładając, że nissan działał zgodnie z przepisami, choć istnieje coś takiego jak polityka wew. firmy).

Jeśli zakupiłem samochód u dealera, to do niego powinienem chodzić, jeśli mnie "oszukał". Nissan w tym przypadku nie jest stroną. Ustalenia między NISSANEM a dealerem to jest ich sprawa a nie kupującego (zakładając, że nissan działał zgodnie z przepisami, choć istnieje coś takiego jak polityka wew. firmy).

Co też od początku wskazuję.