erp. Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Witam szukam pomocy jak naprawić kontrolkę ( lampka z dystrybutorem )rezerwy paliwa. Sprawa wygląda następująco - wskaźnik poziomu paliwa działa lecz kontrolka przy niskim stanie paliwa przestała się zapalać, nysska stanęła nawet na drodze z braku paliwa. Myślałem że to sporadyczny wypadek ( coś się zawiesiło ), lecz niestety nie. Po demontażu całego ustrojstwa ze zbiornika ( pływak i co tam jeszcze było ) sprawdziłem kostkę na krótko były 3 przewody po ich łączeniu po 2 wskaźniki pokazywały raz pełen zbiornik raz pusty i oczywiście zapaliła się nieszczęsna kontrolka rezerwy ( stąd wniosek że żarówka jest dobra ). Na końcu doszedłem do wniosku że to takie małe coś w kształcie baterii AA jest uszkodzone ( podłączone są do tego 2 kabelki ). I teraz dylemat czy ktoś wie jak to naprawić lub czym zamienić? Proszę o podpowiedzi z góry dziękuje pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sloneczny Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Wuymień w całości. http://www.allegro.pl/item979135067_nissan_terrano_ii_maverick_czujnik_poziomu_paliwa.html powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erp. Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 (edytowane) problem nie zapalającej się kontrolki paliwa ( rysunek dystrybutora )rozwiązany. tak jak wcześniej pisałem wykluczyłem przepaloną żaróweczkę. znalazłem na alledrogo coś z NISSANA P10 co było podobne wyglądem ( chodziło mi o sam przedmiot podobny do baterii AA ) zakupiłem na szrocie cały czujnik wraz z pływakiem i wskaźnikiem poziomu paliwa bo rozkompletować się nie dało koszt 39zł i znowu wszystko działa.. Edytowane 29 Kwietnia 2010 przez erp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kraqsek Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam. Zadam pytanie tutaj żeby nie zaśmiecać. Przy jakim poziomie paliwa zapala Wam się kontrolka rezerwy? Bo mi jak wskazówka dochodzi do czerwonego to się nie zapala. Nawet nie wiem czy działa kontrolka bo nie chciałem dalej jeździć gdy skazówka przekraczała czerwoną kreskę (nie wiem jaki będzie skutek braku paliwa ) Dodam że jak wskazówka dojdzie do czerwonego pola to zawsze tankuje i wchodzi ok 70l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitetiger Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Dodam że jak wskazówka dojdzie do czerwonego pola to zawsze tankuje i wchodzi ok 70l. Mam podobny problem z kontrolką, przetestuję to jak kupię mały kanisterek :-), natomiast też tankuję jak mam na czerwonym polu i wchodzi mi 58 litrów, ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 To jeszcze i ja zagadnę w temacie rezerwy mianowicie ile wam wchodzi paliwka od momentu pierwszego błysku kontrolki do zalania pod korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielarz29 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Witam wszystkich u mnie mianowicie jest troche inny problem, ostatnio wracałem z dłuższej trasy i zauważyłem jak wskaźnik spadł na początek czerwonego pola, rezerwa się nie zapaliła po przejechaniu kolejnych 100 km dochodził wskaźnik do pogrubionego pola czeronego a kotrolka się nie zapalił jak zgasiłem silnik i odpaliłem na nowo to już rezerwa się paliła a pod korek weszło mi 68,65l.troche się zdziwiłem gdyż wskaźnik pokasywał "dno" zbiornika i myślałem że na oparach dojade do stacji. Taki urok naszych aut czy u mnie cos nie tak, dodam ze pierwszy raz testowałem zapalenie się rezerwy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAINE Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Odświeżę temat, Czy ktoś walczył ostatnio z kontrolką "Rezerwy"? Po raz kolejny mam niski stan paliwa w baku a ona nie zapala się. Chcę to wykonać samemu więc czekam na jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Może przewód przy zbiorniku się odlutował? U mnie tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Były też wersje pływaków bez wyjścia na kontrolke, mają dwupinową kostke,mam taki model na półce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAINE Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Czifu, ten.przewód jest pod autem czy pod dywanikiem na pace? No mi wczesniej to działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Mi odlutował się przy samym zbiorniku paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Wiązka wychodzi z budy za tylnym lewym nadkolem, później wtyczka, wiązka po ramie biegnie na prawą stronę, znowu wtyczka ... i nastęna wiązka do pokrywy zbiornika Zeby dostać się tam gdzie Czifu kieruje musisz w podłodze bagażnika odkręcić wizjer ... prawdopodobnie tam właśnie jest usterka, chociaż u mnie była akurat we wtyczce cały opis dotyczy benzynowej V6, ale wiązki pewnie tak samo są poprowadzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAINE Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Właśnie wygrzebałem fotkę tego dekielka na necie, cztery śruby Zobaczę tam wtyczkę, może tam jest usterka. Czy zwierając poszczególne piny na wtyczce będę miał informację w postaci zapalonej kontroli i zgaszonej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Wtyczkę zobaczysz (wymacasz) z tyłu, na brzegu zbiornika nie wiem jak to jest z pinami u Ciebie, u mnie w zbiorniku jest jeszcze pompa (chyba 5-6 przewodów dochodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi