czester15.30 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Tylko w czasie jazdy, na wybojach,w przechyłach, w tracie ruszania, czasami na prostej słychać metaliczne stuki w fotelu kierowcy. Dźwięk dochodzi tak jakby z tylnej części siedziska. Podczas pierwszego przeglądu powiedzieli że dokręcili mocowania fotela. Pomogło na 60 km. Fotel wcześniej skrzypiał, wyeliminowałam to pryśnięciem sprajem (biały smar + teflon) w bolce które w sposób ruchomy łączą oparcie z siedziskiem. Nadmienię że fotel przesmarowywałem na wszelkie możliwe sposoby. Stuki znikają na krótko. Oczywiście że w późniejszym terminie wybiorę się do serwisu ale na razie proszę o jakieś sugestie .Może ktoś już się spotkał z takim problemem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Mój też mocno trzeszczy. Przebieg mam 46000 km. Ważę niemalże 130 kg. Czy to nie przedwczesne zużycie ? Taka tandeta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester15.30 Opublikowano 11 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Mój też mocno trzeszczy. Przebieg mam 46000 km. Ważę niemalże 130 kg. Czy to nie przedwczesne zużycie ? Taka tandeta ? Jeżeli tylko trzeszczy, i nie smarowałeś to przesmaruj , tylko nie odrdzewiaczami takimi jak wd 40. U Ciebie może pomóc. Tylko w czasie jazdy, na wybojach,w przechyłach, w tracie ruszania, czasami na prostej słychać metaliczne stuki w fotelu kierowcy. Dźwięk dochodzi tak jakby z tylnej części siedziska. Podczas pierwszego przeglądu powiedzieli że dokręcili mocowania fotela. Pomogło na 60 km. Fotel wcześniej skrzypiał, wyeliminowałam to pryśnięciem sprajem (biały smar + teflon) w bolce które w sposób ruchomy łączą oparcie z siedziskiem. Nadmienię że fotel przesmarowywałem na wszelkie możliwe sposoby. Stuki znikają na krótko. Oczywiście że w późniejszym terminie wybiorę się do serwisu ale na razie proszę o jakieś sugestie .Może ktoś już się spotkał z takim problemem ? Naprawiłem drutem. W fotelu kierowcy jest wiele połączeń wykonanych prasą. Pręt łączący na sztywno tylną część siedziska z prowadnicami w których poruszają się szyny ,miał luz z prawej części prowadnicy, (a raczej prowadnica do pręta), więc wcisnąłem tam około 1 1,5 milimetrowy drut i zakręciłem go kombinerkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.