knaven Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 No nic. Mnie pozostaje cieszyc sie w QQ 2.0 140koni , silnikiem ala 1.0 60 koni. Nie ma to jak wojna z malzonka o usterke gdzie uslyszalem ze wymyslam i przesadzam. A ja wiem swoje. Moje QQ nie pojedzie szybciej niz 140. Zastanawiam sie czy jezdzenie z takim czyms moze prowadzic do o wiele powazniejszych konsekwencji??? post scriptum. Wyraznie zauwazylem ze w trasie auto MNIEJ pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 sprawdzałeś ciśnienie paliwa i ile wtryski "leją" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knaven Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) Dzwoniłem do znajomego mechanika i jednak wbrew wszystkim pojadę do ASO podpiąć się pod komp (200PLN). Znajomy zasugerował jeszcze żeby sprawdzić: Katalizator - tutaj pytanie, czy dostęp do niego jest łatwy ? pytam gdyż liczę ewentualne koszty. Cewki, świece - chociaż to wyeliminowałem z innym mechanikiem. Silnik nie szarpie, obroty nie faluja. Wtryski i kompresję - to zaproponował też maniujr. Sprawdzenie oleju - czy nie ma tzw masła. Zbiornik wyrównawczy chłodnicy, czy nie dostaje się tam olej. Miałoby to być coś z głowicą. Edytowane 29 Kwietnia 2017 przez knaven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 1Sprawdzenie oleju - czy nie ma tzw masła. 2Zbiornik wyrównawczy chłodnicy, czy nie dostaje się tam olej. Miałoby to być coś z głowicą. 1 jak w polonezie na krótkich odcinkach -niedogrzany ? 2 tu akurat to grzałby się bardzo silnik . Ten trop z katalizatorem wydaje się być sensowny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knaven Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 czy w warunkach domowych mozna samodzielnie wymontowac i wyczyscic katalizator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 od 2 minuty , ale czy to działa ....? http://www.ebay.ie/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_nkw=cataclean&_sacat=0 albo tak Tylko że nie mogę tego znaleźć na ebayu lub tak , ale potraktuj ten filmik z ironią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knaven Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 No i byłem w ASO. Podłaczyli komputer. Jeździli z komputerem. Nic. Wolałbym chyba już złe wieści. Przynajmniej wiedziałbym co jest nie tak. Komputer nie wykazuje żadnych błędów. Wszystko w normie. Nie wiem czy coś może oznaczać to, że silnik mniej pali - jakby nie dostawał paliwa i druga sprawa którą zauważyłem. Raz na postoju silnik ma 500 obrotów, a raz 1000 obrotów. Pytałem o katalizator ale podobno on albo działa albo nie. Nie ma stanu pomiędzy. Nie można wyczyścić. Właśnie. Jakie są efekty katalizatora na granicy zużycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 . Raz na postoju silnik ma 500 obrotów, a raz 1000 obrotów. Obserwujesz to zjawisko przy włączonej klimie , masz ją w automacie czy manualu ? ...bo to może silnik podbija obroty by uciągnąć włączony kompresor klimy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knaven Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Klima wylaczona. Mam korbotronic czyli pokretelka i guziczki. Nie korzystam zklimy gdyz po zakupie jej nie nabijalem. A obroty dziwne. Nie faluja, ale po uruchomieniu silnika raz sie ustawią na 0.5 x 1000, raz 1x 1000, dzisiaj 1.5 x 1000. Edytowane 12 Maja 2017 przez knaven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek176 Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Witam, dołączyłem do grona nieszczęśników, którzy stracili w swoim Qashqaiu połowę koni. Silnik zupełnie nie ma siły wkręcać sie na obroty. Do 3tys. jeszcze jakoś idzie, po przekroczeniu 3tys. trochę szarpie dochodzi do 4tys. i koniec, silnik wyje i pomimo gazu w podłodze obroty rosną w ślimaczym tempie. Prędkość max teraz to 140km/h, wcześniej rozpędzał się do 200. Check engine nie świeci się. Auto ma instalacje LPG ale na gazie i na benzynie jest to samo. Czy komuś kto miał taki problem przez te 8 lat udało sie dojść co jest przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesiek Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Witam, Z moim qashqaiem spotkało mnie to samo.Od kilku miesiacy szukam bezskutecznie rozwiązania.Dlatego ponawiam pytanie kolegi.Czy ktokolwiek kto spotkał się z podobnym problem (spadkiem mocy) znalazł rozwiązanie? Panowie ,proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek176 Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 U mnie winowajcą okazał się zapchany katalizator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolti2 Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Kaszanek 2.0 był obarczony przypadłością fabrycznie wadliwych pierścieni. Może mieć to związek z zapychającymi się katami. Silniki piły olej i zapychały katalizatory, o ile poprzedni właściciele naprawiali problem pierścieni, to zapchane katalizatory zostawały w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek176 Opublikowano 18 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 Coś w tym może być. Mój Qashqai żłopie olej w olbrzymich ilościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi