Gość sergio99 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Witam ! Mam problem tzn. czasami przy skręcaniu (delikatnym w lewo) z przodu wydobywa się dziwne piszczenie lecz dzieje się to nie zawsze. Sprawdzałem już zaciski klocki i stwierdzam że to nie to. Czy mogą być to łożyska? Jutro zabieram się do wymiany kompletu gdyż po sprawdzeniu stwierdzam że szumią. Proszę o jakieś sugestie. Dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 może górny wahacz do wymiany, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vimek999 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Ja miałem pare lat temu problem z łożyskiem.Przy ruszaniu lub na dohamowaniu odzywał sie metaliczny dzwięk tak jak by ktoś łamał zardzewiałą ocynkowaną blachę(taki specyficzny w swoim rodzaju dźwięczny metaliczny) Żaden mechanik nic na to nie poradził.Zaciągłem ręczny i ruszałem na zmianę to w przód,to w tył i dźwięk się nasilał.Myślę więc że to klocki lub zaciski,lecz to nie było to ponieważ czyściłem wszystko konserwowałem i dmuchałem i huchałem.Jak się potem okazało wywaliło łożysko lecz w taki nietypowy sposób że nie było ani luzu ani nie buczało mimo to że podniosłem auto na lewarku i dałem mej ukochanej na trzecim biegu do oporu.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rudi88 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Witam ! Mam problem tzn. czasami przy skręcaniu (delikatnym w lewo) z przodu wydobywa się dziwne piszczenie lecz dzieje się to nie zawsze. Sprawdzałem już zaciski klocki i stwierdzam że to nie to. Czy mogą być to łożyska? Jutro zabieram się do wymiany kompletu gdyż po sprawdzeniu stwierdzam że szumią. Proszę o jakieś sugestie. Dziękuje i pozdrawiam Mam podobnie, problemem u mnie jest skorodowana i troche pokrzywiona blacha osłaniająca tarcze. Jak skręcam to naciska na nia wachacz i dociska sie do krawędzi tarczy i popiskuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vimek999 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Napisz jak tam autko po wymianie łożysk.Poskutkowało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergio99 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Witam! Łożyska wymienione i powiem wam ze chyba poskutkowało. Na obecną chwilę nie słyszę żadnego piszczenia lecz nie miałem jeszcze okazji dokładnie go przetestować. Ale jedno jest pewne nastała cisza:) Dzięki za sugestie i pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.