Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem ze spalaniem wolne obroty R51

Gość martenss

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Patha R51 2006. Disel.

Zaobserwowalem dziwne objawy:

Gdy staje na swiatlach, na wolnych obrotach wzrasta spalanie do max. Silnik na wolnych obrotach kreci ok. 700 obr. Poziom spalania zmienia sie jak rusze albo dojezdzam do swiatel bez gazu jest w okolicach 0 lub 3 l/100. Dopiero jak stane spalanie znowu wzrasta do max.

Co moze byc przyczyna? W serwisie na kompie nic nie znalezli....

skoro spalanie liczne jest w litrach na 100km a nie na godzine to chyba poprawinie pokazuje. jesli stoisz w miejscu z wlczonym silnikiem to 100km zrobisz w nieskonczenie dlugim czasie w ciagu ktorego wypalisz nieskonczenie dluzo bakow bezyny:) chwilowe spalanie jest wiec nieskonczenie maxymalne:)

Mam Patha R51 2006. Disel.

Zaobserwowalem dziwne objawy:

Gdy staje na swiatlach, na wolnych obrotach wzrasta spalanie do max. Silnik na wolnych obrotach kreci ok. 700 obr. Poziom spalania zmienia sie jak rusze albo dojezdzam do swiatel bez gazu jest w okolicach 0 lub 3 l/100. Dopiero jak stane spalanie znowu wzrasta do max.

Co moze byc przyczyna? W serwisie na kompie nic nie znalezli....

skoro spalanie liczne jest w litrach na 100km a nie na godzine to chyba poprawinie pokazuje. jesli stoisz w miejscu z wlczonym silnikiem to 100km zrobisz w nieskonczenie dlugim czasie w ciagu ktorego wypalisz nieskonczenie dluzo bakow bezyny:) chwilowe spalanie jest wiec nieskonczenie maxymalne:)

Nie masz racji. Zawsze spalanie podczas postoju na wolnych obrotach bylo bliskie zeru.

Nie masz racji. Zawsze spalanie podczas postoju na wolnych obrotach bylo bliskie zeru.

a wyswietla Ci spalanie w l/100km czy w l/h?

A ja mam z DPF i jak stoje to pokazuje maks spalanie ale widcznie tak ma byc albo taki urok tego auta. hehe ze nie wpadlem na pomysl zeby w innym samochodzie sprawdzic to spalanie na wolnych obrotach:) a z drugiej strony pokazuje dobrze bo jak kolega mowil stojac w miejscu nie ujedziesz 100 km na jednym baku:)

pokazuje w l/100km

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...