waszka Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 (edytowane) Czy ktoś z kolegów którzy odebrali nowe Kaśki w tym z nowymi wersjami map do Nissan Connect mogą sprawdzić czy pojawiły się mapy Chorwacji i Słoweni . Dzięki Edytowane 20 Marca 2011 przez waszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Moja wersja mapy 2010 v.8 (czyli literka "C" na karcie) a po Słowenii i Chorwacji ani śladu Może razem z nowym softem w Euro 5 ale nie sądzę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waszka Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Czy koledzy którzy odbierali nowe modele QQ -2011 mogą sprawdzić czy mapy zostały uzupełnione o Chorwację i Słowenie . Czy aplikowano już język polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kokolino Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Co do języka polskiego to dealer przy kupnie ( odbiór koło 10 czerwca) powiedział że jest możliwość, że dostanę QQ z NC właśnie w języku polskim, a same karty do NC z j. polskim mają być w sprzedaży po wakacjach o ile dobrze zapamiętałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneusz66 Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 (edytowane) Czy koledzy którzy odbierali nowe modele QQ -2011 mogą sprawdzić czy mapy zostały uzupełnione o Chorwację i Słowenie . Czy aplikowano już język polski. Co do języka polskiego to nic się jeszcze nie zmieniło wprawdzie nie odebrałem jeszcze swojego QQ ale z informacji od sprzedawcy tak to wasnie wygląda... we wtorek będe u swojego dilera spytam o nawigacje a konkretnie o Chorwację i Słowenie.... Pozdro jestem po wizycie u dilera jesli chodzi o j.polski nie ma co do map nie był w stanie udzielic odpowiedzi....co by wskazywało ze nic w temacie sie nie zmieniło... Edytowane 22 Marca 2011 przez ireneusz66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waszka Opublikowano 25 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Czy koledzy którzy odbierali nowe modele QQ -2011 mogą sprawdzić czy mapy zostały uzupełnione o Chorwację i Słowenie . Czy aplikowano już język polski. Właśnie przed chwilą otrzymałem z Słoweni z Nissan Slovenia następujacą odpowiedż: Hello, I read your problem with nissan connect, but unfortunately at the moment I cant help you, because we in Slovenia also have nissan connect without slovenia map. SD card in slovenia dont support slovenia. We also dont know when this update SD card with slovenia support come. I wish you to have a nice trip in our country, bye Krulc Miha Wynika z tego że Nissan olewa nie tylko Nas ale również Słoweńców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertz68 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Według sklepu Navteq-a aktualizacja map zakupionych w zeszłym roku (2010) aktualnie zawiera: 1) User Guide 2) 1 DVD Coverage details: Belgium, Netherlands, Luxembourg, France, Monaco, Germany, Great Britain, Northern Ireland, Republic of Ireland, Italy, Vatican City, San Marino, Spain, Portugal (incl. Madeira), Andorra, Sweden, Denmark, Norway, Finland, Austria, Switzerland, Liechtenstein, Czech Republic, Slovakia, Hungary, Poland, Slovenia, Estonia, Latvia, Lithuania, Croatia, Romania, Bulgaria, Greece Wychodzi na to że nie dość że jest mapa Słowenii to jest też Chorwacja. Jedyny problem to cena: 169 funtów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waszka Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 (edytowane) Według sklepu Navteq-a aktualizacja map zakupionych w zeszłym roku (2010) aktualnie zawiera: 1) User Guide 2) 1 DVD Coverage details: Belgium, Netherlands, Luxembourg, France, Monaco, Germany, Great Britain, Northern Ireland, Republic of Ireland, Italy, Vatican City, San Marino, Spain, Portugal (incl. Madeira), Andorra, Sweden, Denmark, Norway, Finland, Austria, Switzerland, Liechtenstein, Czech Republic, Slovakia, Hungary, Poland, Slovenia, Estonia, Latvia, Lithuania, Croatia, Romania, Bulgaria, Greece Otzymałem od Navteq odpowiedż. Wynika z niej że nie prowadzą sprzedaży map do systemów Nissan Connect .Mapy są przez nich opracowywane ale system jest wyłącznie dedykowany do Nissan Connect. W sprawie uaktualnien odesłali do dealera samochodowego. Wychodzi na to że nie dość że jest mapa Słowenii to jest też Chorwacja. Jedyny problem to cena: 169 funtów. Nośnikiem programu oraz danych w Nissan Connect jest karta SD.Brak jest mozlwości uaktualnienia jej z płyty DVD o czym pisze kolega .Jest faktem że firma Navteg posiada dobre mapy całego świata ale bez aplikacji w naszych systemach nawigacyjnych . Edytowane 28 Marca 2011 przez waszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertz68 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 czy jesteś pewien na 100% że aktualizacja przychodzi na karcie SD? Rozumiem wymianę mapy przez serwis - po prostu wymieniają i już na nowszą ale tutaj chodzi o upgrade. Zresztą napiszę do navteq-a i zobaczymy co odpiszą. W przypadku nawigacji nie wbudowanych w których mapy są na kartach pamięci aktualizacje przychodzą na płytach DVD. Tutaj link do sklepu navteq-a z ofertą aktualizacji. Wynika z niego że jest to aktualizacja do QQ z roku 2010 a wtedy chyba nie było map na płycie DVD? http://www.navigation.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Navteq-NavteqEurope-Site/en_GB/-/EUR/ViewProductDetail-Start?ProductRef=T1000-17499%40Navteq-NavteqEurope&JumpTo=OfferList&CatalogCategoryID=StsKCghBDuIAAAEodOtPNgGd&PersistNavigationMenu=YES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 (edytowane) Wynika z tego że Nissan olewa nie tylko Nas ale również Słoweńców. I to nawet bardziej Edytowane 26 Marca 2011 przez luc123456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Nośnikiem programu oraz danych w Nissan Connect jest karta SD.Brak jest mozlwości uaktualnienia jej z płyty DVD o czym pisze kolega .Jest faktem że firma Navteg posiada dobre mapy całego świata ale bez aplikacji w naszych systemach nawigacyjnych . Nie byłbym do końca taki pewien... Posiadam navi Sony do którego dostawcą jest również ten sam Navteq i aktualizacja polega na odpaleniu softu z DVD na PC i wskazaniu gdzie mają wylądować mapy - w pamięci urządzenia, czy też na karcie SD w PC-ecie, lub urządzeniu. Skoro Navteq shop podaje, ze to wersja dedykowana do QQ więc coś w tym musi być... Przed ew. zakupem warto dopytać u źródła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waszka Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Nie byłbym do końca taki pewien... Posiadam navi Sony do którego dostawcą jest również ten sam Navteq i aktualizacja polega na odpaleniu softu z DVD na PC i wskazaniu gdzie mają wylądować mapy - w pamięci urządzenia, czy też na karcie SD w PC-ecie, lub urządzeniu. Skoro Navteq shop podaje, ze to wersja dedykowana do QQ więc coś w tym musi być... Przed ew. zakupem warto dopytać u źródła... Nie mogę sobie przypomnieć ale gdzieś o tym czytałem że możliwym uaktualnieniem jest wyłącznie karta SD. Ale niech koledzy sprawdzą z pożytkiem dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertz68 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 już napisałem do Navteq-a. W dwa dni robocze mam dostać odpowiedź. Ciekawe co napiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 już napisałem do Navteq-a. W dwa dni robocze mam dostać odpowiedź. Ciekawe co napiszą Navteq robił mapy do pierwszej wersji nawigacji w QQ - tej wykorzystującej DVD, posiadającej ekran u góry deski rozdzielczej (nawigacja fabryczna dostępna od 2007 do 2009 roku). Karty SD do Connecta to zupełnie inna bajka, nie wiem nawet czy to navteq dostarcza mapy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waszka Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Nie mogę sobie przypomnieć ale gdzieś o tym czytałem że możliwym uaktualnieniem jest wyłącznie karta SD. Ale niech koledzy sprawdzą z pożytkiem dla wszystkich. Otzymałem od Navteq odpowiedż. Wynika z niej że nie prowadzą sprzedaży map do systemów Nissan Connect .Mapy są przez nich opracowywane ale system jest wyłącznie dedykowany do Nissan Connect. W sprawie uaktualnien odesłali do dealera samochodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 28 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Otzymałem od Navteq odpowiedż. Wynika z niej że nie prowadzą sprzedaży map do systemów Nissan Connect .Mapy są przez nich opracowywane ale system jest wyłącznie dedykowany do Nissan Connect. W sprawie uaktualnien odesłali do dealera samochodowego. To się dogadali... Nie rozumiem tylko po co w sklepie navteq-a można wybrać konkretny model nissan-a qashqai-a, rocznik itd... bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waszka Opublikowano 28 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 To się dogadali... Nie rozumiem tylko po co w sklepie navteq-a można wybrać konkretny model nissan-a qashqai-a, rocznik itd... bez sensu Wydaje mi się że wiem o co chodzi.Mianowicie tak jak pisał Synkro starsze modele były ładowane z płyty DVD Navteq , nowsze modele mają opracowany system przez BOSH/BLAUPUNKT.Dane zostały przetworzone i przekształcone w oparciu o mapy NAVTEQ ale nie jest to system autorski NAVTEQ.Na stronie 3-6 w " informacja o mapie w instrukcji do Nissan Connect to opisano. Wynika z tego że jesteśmy w sprawie upgrade skazani na Nissana . Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertz68 Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 No i dostałem odpowiedź: Thank you for contacting NAVTEQ. Part number T1000-17499 is a map update produced for a Nissan Xanavi 7.0 system which is not compatible with you system as you have a Nissan Connect. Both of these system operate with different operating system and are therefore not compatible with eachother. NAVTEQ also does not handle the distribution of products for your navigation system. For more information regarding products for your system we recommend you to contact your local Nissan dealer directly. Wynika z tego że nic z tego Ale uwaga, zobaczcie co znalazłem na anglojęzycznym forum: Released a new sd card for Nissan Connect for 2011. Covering the countries of Eastern Europe: Slovenia 100%, Croatia - 98% coverage, Serbia, Bosnia and Herzegovina, Macedonia ..... Nissan Part number is: KE28899ESD10 Wychodzi na to że produkt KE28899ESD10 z tego roku rozwiązuje problem Chorwacji i Słowenii (być może także Polski ale opis jest zbyt ubogi na tym forum). Czy ktoś mający znajomości w salonie nissana mógłby potwierdzić że taka karta jest w sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano 30 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Ja byłem wczoraj na przeglądzie rocznym i pytałem o aktualizację nawigacji. Koszt 500 zł i nie ma Słowenii i Chorwacji, ale nie dopytałem jaki ma numer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Endrju Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Ja ostatnio otrzymałem taką informację od dealera: Tak, jest w sprzedaży nowsza wersja mapy. Jest to wydanie na 2011/2012 rok. Jest to oczywiście nowa karta pamięci SD. Zawiera teoretycznie 100% pokrycie polski. Zawiera ona także update systemu nawigacyjnego, jednakże nie zawiera on języka polskiego. Koszt detaliczny takiej karty to 658zł brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Ale uwaga, zobaczcie co znalazłem na anglojęzycznym forum: Wychodzi na to że produkt KE28899ESD10 z tego roku rozwiązuje problem Chorwacji i Słowenii (być może także Polski ale opis jest zbyt ubogi na tym forum). Czy ktoś mający znajomości w salonie nissana mógłby potwierdzić że taka karta jest w sprzedaży? Sądzę że temat na stronie http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/68521-co-dalej-z-nawigacj/page__st__160 wyczerpuje watpliwosci. Na karcie SD z wyróżnikiem "D" jest Croatia i Slowenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi