Gość daro80 Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Witam, olej w skrzynie nie był wymieniany. Autko posiada 80.000 mil, niektórzy mówią że wymienić niektórzy nie. Stan oleju i zabarwienie jest ok, jednak po jakimś czasie dodając gaz autko nie reaguje a potem szarpie. Objawy się pojawiają gdy autko się toczy gdy dłużej stoi w korku. Na rozgrzanym silniku. Gdy jest zimny jeździ jak brzytwa. Czy ktoś miał tego typu problem? i może mi podpowiedziec coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Strażak Sam Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Daro! Olej wymienić trzeba i koniec kropka. Temat już był maglowany kilkanaście razy zarówno na tym forum jak i na drugim. Co do objawów to radziłbym podjechać z tym do ASO i zobaczyć jaki w tym momencie wyskoczy błąd na kompie? Ja miałem podobny problem ale bez szarpania tzn. po dłuższej jeździe reagował bardzo powoli na pedał gazu. Wyszło że zawór zmiennych faz rozrządu. Ale potem, gdy objaw wrócił to okazało się że trzeba szukać gdzieś "babola" w elektryce.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daro80 Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Daro! Olej wymienić trzeba i koniec kropka. Temat już był maglowany kilkanaście razy zarówno na tym forum jak i na drugim. Co do objawów to radziłbym podjechać z tym do ASO i zobaczyć jaki w tym momencie wyskoczy błąd na kompie? Ja miałem podobny problem ale bez szarpania tzn. po dłuższej jeździe reagował bardzo powoli na pedał gazu. Wyszło że zawór zmiennych faz rozrządu. Ale potem, gdy objaw wrócił to okazało się że trzeba szukać gdzieś "babola" w elektryce.Pozdrawiam Siema Strazak. Bylem dzis w Serwisie i wylapali blad w skrzyni o temacie za niskiego cisnienia oleju i tyle co mogli mi pomoc ,zasugarowali mi zmiane oleju z filtrami bo moze ten olej juz jest zamocno przepracowany i przy duzej temperaturze jest albo za wodnisty lub stracil juz swoje wlasciwosci i zawory cisnieniowe glupieja, albo ktorys z filtrow jest przytkany i takie jest dybanie a moze to a moze to hmm ciezki temat i tak czy siak musze od tego zaczac. Olej mam przekroczony o 30tys km a stan licznika 81tys mil, ale wiesz co poczekaj twoj opis jaki miales probrem ze skrzynia i z tym pedalem gazu jest bardzo mi znajomy po czesci moglbym ci powiedziec ze mam chyba taki sam problem albo bardzo bliski mi, bo to ciezko tak opisac poprostu pozno reaguje na gaz a jak dam duzo wiecej to sie dopiero sie wkreca ale pierwszy podjazd zaczyna sie delikatnym szarpnieciem. Wiec prosze cie opisz mi w jaki sposob naprawiles i wyeleminowales ta usterke z gory dziekuje bede pisal jak sie sprawy maja .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laskens Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Witam Panowie, podepnę się pod temat, otóż mam identyczne objawy,czyli szrpanie na niskich obrotach i ciezko reaguje na pedał gazu, wszystko wraca do normy przy ok 1500rpm. Czy udalo się Wam zlokalizować i ew. usunąć usterkę? Pozdrawiam i dzieki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daro80 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Witam Panowie, podepnę się pod temat, otóż mam identyczne objawy,czyli szrpanie na niskich obrotach i ciezko reaguje na pedał gazu, wszystko wraca do normy przy ok 1500rpm. Czy udalo się Wam zlokalizować i ew. usunąć usterkę? Pozdrawiam i dzieki za info. tak wymienilem olej w skrzyni i jest teraz ok wszystko wrocilo do normy a tak wogole to po wymianie poprawily sie jego osiagi i dostal werwy pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel69 Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Witam możecie mi podrzucić gdzie, najlepiej gdzieś w warmińsko-mazurskim wymienić olej w skrzyni w murańcu? i za ile? dzieki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.