nemo Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 (edytowane) Prosiłbym o za i przeciw instalacji LPG-Nissan Micra K11 2001rp.poj 998 cm. 44kW,95000 km,roczne przebiegi 15000km,spalanie zima 7,8 l/100km,obecnie 6-6,3l/100km. przepływomierz z opla Corsy. Co o tym sądzicie i ewentualnie jakieś namiary na dobry warsztat okolice, Nowy Targ ,Zakopane ,Rabka,dziękuje za wszelkie rady sugestie. Pozdrawiam władek Edytowane 5 Maja 2010 przez nemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Przeciw : upchanie butli gdzieś ale nawet są takie malutkie Za: cena PB obecnie śr krajowa 4.70 w wakacje ponoć 5 zł gazu Ci spali 20-max 30% wiecej cena 1.99 zł piszesz 6 l pb 6*4.6 ----------28.2 zł 7 l LPG ------------------------14 zł 10000km PB 2800zł LP 1400zł po 10000km masz zapłaconą instalkę a smigasz 1/3 roku już do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 no tak rozumiem,ale jak sie to ma do silnika nasłuchałem sie różnych opinii a to że silnik szybko się zużywa a takie tam poczęści farmazony,no ale czy jest wtym cos prawdy?wiadomo jezdzisz zużywa się to i owo,niejeżdzisz rdzewieje i też niszczeje,poprzedni własciel wyprowadzał micre tylko w niedziele i nic na tym nie zyskał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 no dokładnie jak piszesz to farmazony po roku jazdy (jak już spłacisz sobie instalkę ) to po pół roku i tak masz zaoszczędzone na silnik skrzynie czy coś ,... ja mam 25000 przebiegu na silniku co miał już przebieg 140000 dostał gaz i teraz mi bierze jakiś litr oleju na 13 000 !!!!!! a to jest idealnie ,,, Pozdro montuj gaz i bedziesz ekonomiczniejszy od skutera ,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 a,możesz mnie więcej oswiecic jaką instalacje bys polecił,sekwencyjna czy cos innego,wykonałem telefon do jednego machera,podałem typ co i jak powiedział ze musi oglądnąć, to zrozumiałe na odległość mi powiedział że jakies 2700 PLN,a może ciut więcej,mógłbym podjechac do Krakowa 100km można bzyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 tylko sekwencja, szkoda silnika i zdrowia na co innego, a odnośnie szkodliwości gazu to ja mam już przelatane ponad 110kkm i jest gitt, także gaz w aucie zazwyczaj szkodzi tym co go nie mają a nasłuchali się tylko opowieści przy piwie, warunek dobry montaż, Tofu da Ci pewnie namiar na kogoś z okolic i będziesz zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 no jest Bardzo fajny instalator w Kraku Piotr Ficek zobacz na lpg-forum.pl bardzo miły i uczynny i ma pojecie co robi ,.. i co poleca a na tym forum możesz się wszystkiego dowiedzieć sam ja teraz polecam Hanna H2000 jako wtryskiwacz podróba kehina bardzo ładnie działa na zimnym gazie i cichutko cyka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 dziękuje za odpowiedzi,no a czy spadnie jakoś znacząco moc silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 dziękuje za odpowiedzi,no a czy spadnie jakoś znacząco moc silnika? nie poczujesz różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 tak jak pisze kolega na przykład spytaj o Staga : wtryski matrixy :HDD 344 reszta obojętnie bo najsłabszy reduktor da rade ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Micra na gaz jak najbarzdiej za.. Moja miala wlozona 2 generacje przy 30.000 km, w tej chwili ma 413000 , tak 413 tysiecy km i dlaej jezdzi na gazie. Bez remontu silnika. Jedynie przy 200 tysiacach regulowalem zawory. Obecnie jezdzi mniej niz kiedys bo mam drugie auto ( BMW 520i na benzynkę) ...i tankowanie boli. Dlatego np gdy nie ma na wache wsiadam w stara dobra micre i wiem ze dowiezie mnie tam gdzie chce :) Jutro np smigam do ciotki do 3miasta wlasnie poczciwa micra na gazie. Jak by byla na benzyne nie oplacalo by mi sie jej trzymac bo micra pali 6,5 srednio a ta beta 9 litrw. ale na gaz to naprawde mcira z agrosze mozna jezdzic. ja zjechalem moja cala europe na gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 no i piękny dowód na szkodliwość LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo Opublikowano 6 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) Byłem dziś u machera od LPG w Nowym Targu: AUTO-GAZ Nowy Targ,Szaflarska 121 Piotr Chudoba może ktos o nim słyszał opinie/jeśli to niezgodne z regulaminem to prosze usunąć ten wątek/, zaproponował mi sekwencje,że tylko to wchodzi w gre za 2600 PLN z robocizną,lub sekwencja Premium za 3100 PLN z robocizną,i coś tam jeszcze mówił,że tam gzdieś nawierci w okolicy filtra powietrza,przepływomierza/czy jakoś tak ale mi wyleciało,jestem w tym zielony,fakt 500 stów różnicy ale może warto dać więcej!? i,takie jeszcze pytanko,czy w aucie czuć gaz/smród/,jak narazie niebyłem nawet za pasażera w takim aucie Edytowane 6 Maja 2010 przez nemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 premium kojarzy mi sie ze stagiem ,,,,,, ale sie spytaj co dokładnie bo coś drogo liczy ,,, jakie wtryski daje /?/// jaki reduktor ,,, luknij to http://www.autonagaz.net/cennik.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 żadnego smrodu nie powinno być czuć. Podtsawa to dobrzy fachowcy którzy założa instalacje. gazem to było czuć ale w starych polonezach z instalacja 1 generacji zalozoną u pana mietka za miedzą Moim zdaniem mity o szkodliwości gazu biorą się z nieumiejętnego założnia instalacji, ew do silnika o bardzo dużym przebiegu który na benzynie ledwo zipie. takiego gaz wykonczy. a wszytskie pozostale zakladac i jezdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 jestem umówiony na wtorek do założenia instalacji Staga Premium,opinie które udało mi sie zebrać o mechaniku są pozytywne,prócz jednej że drogo liczy,ale mimo to go polecają więc sie zdecydowałem Poozdrawiam wszystkich i dziękuje za rady sugestie-władek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 to napisz co ci za ile zaproponował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 No to jestem: reduktor-Tomasetto zawór-Tomasetto wilozawór-tomasetto Wtryski-Valtek34 STAG 300 Premium Pierwsze wrazenia super,autko powiedziałbym jest zrywniejsze,na Pb95 piąty dopiero przy 80km/h,na LPG z 60km/h nie dusi tylko rozpędz się dalej,no jesli tak będzie dalej to tylko chwalić Pozdrawiam władek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 No to jestem: reduktor-Tomasetto zawór-Tomasetto wilozawór-tomasetto Wtryski-Valtek34 STAG 300 Premium Pierwsze wrazenia super,autko powiedziałbym jest zrywniejsze,na Pb95 piąty dopiero przy 80km/h,na LPG z 60km/h nie dusi tylko rozpędz się dalej,no jesli tak będzie dalej to tylko chwalić Pozdrawiam władek fajny zestaw daj zdjęcia jak wyglada i mapy valtek34 to raczej nowość ale chwalą sobie, tylko jeszcze nie ma dokładniejszych danych po dłuższej eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Foto Foto ,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Fotki zrobie jutro,ale czy sie mi uda wrzucic to niewiem ,jak to poczekajcie do Niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 spoko myślę, ze do niedzieli jeszcze tu będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 chyba tak ...w końcu nie tak długo o tym waldku to jednak słyszałem że jakiś jeden przypadek zfiksowania ale to dopiero pogłoski jak narazie to z testów na maszynie to wyszedł niemal że idealnie nawet ładniej od matrixa MJ i innych ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 (edytowane) może sięuda pózniej przesle reszte pozostałe Edytowane 13 Maja 2010 przez nemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 ładnie to wygląda, jak jest też tak zestrojona to będziesz zadowolony z instalacji i będziesz się cieszył bezproblemową jazdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi