Dominik14 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Mianowicie stuka na nierownosciach przy malej predkosci.Stuki sa takie ze az czuje je na pedale gazu i podlodze.Czesciej i wyrazniej sa slyszalne przy jezdzie powoli skrecalac w prawo(nie przegub wiem bo wiem jak zachowuje sie przegub i jeszcze dzis sprawdzalem).Najlepsze jest to ze bylem dzisiaj na szarpakach i nic-zero luzow i skoro tak to przejechalem sie z gosciem aby posluchal jak to stuka a tu klops-nic nie stukalo.Co to moze byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość emeryt03 Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 To może być każdy luz w zawieszeniu i układzie kierowania. Sworznie, wahacze, zwrotnica, końcówki drążków, przekładnia itp. itd. Żeby sprawdzić co stuka należy autko podnieść w górę, wejść pod nie z "breszką" w rękach i po kolei eliminować wszystkie możliwe przyczyny. Chociaż jak znam życie, to pewnie znajdzie się ktoś, kto poda przyczynę " bo u mnie tak było". To, że na szarpakach nic nie wyszło, wcale nie znaczy, że "nic-zero luzów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 A zapomnialem dodac ze na wstecznym jadac jest cisza i jak stuka na nierownosciach przy wolnej jezdzie jak delikatnie przychamowuje to tez przestaje stukac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.