Gość kaufman13 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Witam, po włączeniu klimatyzacji słychać u mnie głośny dźwięk (wg. mnie spowodowany niewystarczającym naciągnięciem paska od sprężarki klimatyzacji). W moim modelu znajdują się 3 paski, ale nie znalazłem nigdzie trzeciego naciągacza od paska idącego do sprężarki. Gdzie (i czy w ogóle) się on znajduje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Jakie auto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaufman13 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Primera 1.6 hb 98r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qszi Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Pasek ten naciągasz naciągaczem od alternatora.... Alternator i sprężarka jest na jednym pasku podłączona.... i obok alternatora od strony chłodnicy masz regulacjie naciągania paska (taka długa śruba). Klucz 10 i jedziesz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Tylko uwazaj bo sruba lubi sie urwac wiec przygotuj sobie odrazu druga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Ja ma 3 paski i każdy ma oddzielny naciąg. Naciąg paska od klimatyzacji jest dobrze widoczny od spodu auta (kanał lub podnośnik). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaufman13 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Ja ma 3 paski i każdy ma oddzielny naciąg. Naciąg paska od klimatyzacji jest dobrze widoczny od spodu auta (kanał lub podnośnik). Pod spód faktycznie nie zaglądnąłem w takim razie w sobote to sprawdzę. Mam nadzieje, że to dźwięk paska a nie dźwięk zużytego łożyska . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Pojej delikatnie pasek woda jak slychac ten dzwiek na paski-jak na chwile przestanie to paski zle naciagniete a przewaznie wyslizgane i do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.