Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

lekkie stuki w zawieszeniu

slaw-8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

Czy możecie się podzielić wiedzą, jak sprawują się zawieszenia w waszych micrach K12. Pomimo wymiany łączników stabilizatorów, inspekcji na szarpakach, gościu nie stwierdził żadnych luzów. Jednak, gdy wpadnie się ne lekkie tzw. kocie łby słychać, jakby te luzy gdzieś występowały. Mam przejechane 60 tys. i dziwne jest to, że to prawa strona postukuje-patrząc od przodu. Czy macie te same objawy, czy zawieszenie tak ma "głośno pracuje". I 2 pytanie - co wy jako użytkownicy wymienialiście już w zawieszeniu i przy jakim przebiegu.

A może to nie zawiecha stuka,może masz luz na wodzikach zacisku hamulcowego?

jadać po tych kocich łubach wciśnij hamulec i zobacz czy też puka, ja tak mam w k11 i jest to właśnie coś w zaciskach hamulcowych ale podobno można z tym jeździć ;)

Tak,da się jeździć ale jest lekko wk... nie dokończę :rolleyes:

• 4 miesiące temu...

Po 86 tyś. km stuka niemiłosiernie.

Łączniki stabilizatora już mam kupione, ale leżą sobie na razie z braku czasu...

Do tej pory z zawieszeniem nie było nic robione i biorąc pod uwagę stan wrocławskich ulic mogę stwierdzić, że trzyma się całkiem nieźle :) Po założeniu nowych łączników okaże się co jeszcze stuka...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...