Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dziwne sprzęgło....

Gość johny2007

Rekomendowane odpowiedzi

Gość johny2007

Mam pytanie zrobiło mi sie to znienacka i trwa do dzis.. czyli pedał sprzegła ma drgania.... i wydaje mi sie ze dobrze niewysprzegla(ze nie raz jade na sprzęgle) co to moze byc

Gość bzyku888

Witam najprawdopodobniej łożysko oporowe kończy swój żywot. Jeżeli czujesz te drgania jak naciskasz troche pedał to na bank to łożysko. ;)

Gość johny2007

trudna jest wymiana tego łożyska, poradze sobie sam z tym............ o czym musze pamietac......

I mam pytanie która firma/ producent lepszy NIPPARTS czy HART......... jak wymieniac to wszystko i nie wiem jaka mam tarcze sprzegła bo są dwie 18cm i 19cm wiec która????

Mój silnik to: pojemnosc 1.4 16V GA14DE i produkcja auta 29.05.1992. no i jest to oczywiscie nissan sunny n14

Gość bzyku888

wiesz co raczej sobie nie poradzisz bo trzeba skrzynie wyciągać. łożysko masz na skrzyni a docisk i sprzęgło na silniku. Poszukaj sobie na google jak jest zbudowane sprzęgło i co do czego służy to wszystko zrozumiesz dlaczego masz drgania ;) . A co do części to szczerze nie wiem ja mam z LUKa całe sprzęgło i fajnie chodzi :)

Jak mechanik wszystko zdemontuje to dopiero zobaczysz jaką masz średnice tarczy bo to różnie bywa ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...