Gość Eli Opublikowano 7 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Witam szwagrowi w P10 urwała się półoś lewa.Jutro mam zamiar zabrać sie za jej wymiane , lecz mam pytanie.Ponieważ jak doczytalem na tym forum i od znajomych w nissanie jest nieco inaczej niz np w audi Jak mniemam szwagier nie kupi podkladek rozprezajacyh do przegubu wew , wiec czy jak odkrece to moge zastosowac stara ? I jak generalnie zdemontowac półoś i przegub ?Czy musze przegub wew też zdejmowac z oska ?czy wystarczy ze wyjme sama oske ? A raczej to co z niej zostalo. Prosze o jakies info i rady jak to zrobic aby bylo jak najmniej problemow. Niestety mechanik nie wchodzi w grę z powodu braku kasy. ( w styczniu spalił sie nam dom) Szukałem na forum , znalazlem kilka tematów ale w żadnym nie było interesujacych mnie informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 na upartego można stare założyć ale może sie zdarzyć że połośka może wyskoczyć nowa ośka 150 200 zł ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eli Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 niestety ja nie wiem jakie tam są a dzis bede auto robil, wiec troche lipa chodz jest szansa ze jak ja dobrze nagne to bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 8 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 od wewnętrznego to nie kojarzę ale od zewnętrznego jak masz 24 zęby to jest gruby frez ośka--przegub i pierscień jest też gruby ja mam z Gt i tam strasznie cieniutkie to jest ,,, u mnie chłopaki wyciągali skrzynie wiec puszczał zwrotnicę ze sworznia i wypychał do góry ...od dołu .... nic nie naginaj bo to raczej stal sprężysta wiem że u mnie latwiej było wytargać ze skrzyni całość Powodzenia a ja mam założony na starym bo miałem ośkę wymieniać i wybita troszkę na frezie była i nic mi sie złego jeszcze nie stało choć pewnie wybijam zew przeg na frezie ,,tak ze bez obaw , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.